Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

JÖJJÖN TATABÁNYÁN IS DRÁKÓI SZIGOR: este 6 után csak az ott lakók parkolhatnának?!

parkolas-ittlakokelonyben.jpg

Előfordult már Önnel, hogy munkából érkezett haza és nem talált parkolóhelyet?

Nyugodtan mondhatjuk, Tatabányán is fel kell kötni az alsóneműjét annak, aki meg akarja oldani a parkolási kihívásokat. Nem csak az jelent gondot, hogy kevés a parkolóhely, hanem az is, hogy vannak olyan városrészek, ahol az ott lakók nem tudnak a saját ingatlanuk közelében parkolni.

Természetesen mindez nem csupán nálunk okoz problémát, a fővárosban még cudarabb a helyzet, ezért is érdemel figyelmet ott milyen megoldásokkal kísérleteznek. Ha ésszerű a megoldás, bizony Tatabányán is bevezethetnek hasonló rendszert. A parkolók számát sem lehet jelentősen növelni, mert az legtöbbször a zöldterületek rovására megy.

telex számolt be róla, hogy folyik az ún. kizárólagos lakossági parkolási zónák kitáblázása a Belső-Terézvárosban. Ez annyit jelent, hogy augusztus 23-ától kezdődően – a helyi lakosokon kívül – egyre több helyen tilos lesz autóval parkolni este 6 óra után. Most erre a célre 405 parkolóhelyet fognak kijelölni.

A táblák kihelyezése szeptember végéig tart, a kizárólagos parkolási terület az összes kerületi parkolóhely 30 százalékát fedi le. Ha valaki mégis ott ragad autójával este hat után is, egyelőre nem büntetik, október 1-ig csak figyelmeztetést fog kapni. Az esti parkoláshoz állandó lakcím szükséges majd, büntetni a közterület-felügyelők októbertől jogosultak.

Egyelőre a kizárólagos lakossági parkolási zónát csak egy várakozni tilos tábla jelzi majd a Terézvárosban, amin kiegészítő információként feltüntetik, hogy este 6-tól reggel 7-ig szól az érvényessége, kivéve természetesen az engedéllyel rendelkezőknek – akik alatt itt a helyi lakosok értendők. 

Körülbelül két hónap leteltével az érintett parkolóhelyek zömét véglegesítik, várhatóan lefestik kékkel. 

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3116669338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása