Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Aszonygyák' megvédjük Tatabányán a klímát: bele is izzad a tanácsnok

renczes.jpeg

Mostanában nagyon sokszor szóba kerül a klímavédelem, az országok és egyes nagyobb vállalatok is kezdenek rájönni ennek fontosságára, hiszen ők is tudják, hogy ha globálisan nem teszünk / tesznek valamit, akkor nagy nagy bajok lesznek.

A klímaváltozást már saját bőrünkön is érezzük, tehát nem valami a jövőben bekövetkező változásról van szó, hanem már a közepében vagyunk. 

A következő városi közgyűlésen is előkerül majd a téma, Renczes Dávid környezet-és klímavédelemért felelős tanácsnok előterjesztése kapcsán, ami arról szól, hogy Tatabánya is csatlakozzon a Polgármesterek Éghajlat és Energiapolitikai Szövetségéhez.

Hangsúlyoznánk, nagyon húsbavágó problémáról van szó, azért is sajnáljuk, hogy az előterjesztésből nem derül ki igazából semmi. Egy nagy bullshit-gyűjtemény az egész: igen, az önkormányzatok tényleg fontos elemei a klímavédelemnek és az energiapolitikának is, és igen, vissza kell fogni a szén-dioxid kibocsátást, és tök jó, hogy Tata, Vértesszőlős, Szárliget is belépett, de a konkrétumok nagyon hiányoznak a dokumentumból. A települések vállalása mindössze annyi, hogy valamikor be kell nyújtaniuk egy Fenntarható Enegia-és Klímaakciótervet. Na, és akkor mi van? Hol vannak a konkrétumok: hogy miért lesz ez jó nekünk, pontosan miben kell előrelépnünk, és milyen hatással lesz a lakosságra nézve. Azért valami vízióval már most is rendelkeznie kellene a benyújtónak, mert így kicsit olyan, mintha ő sem venné komolyan, csak letudott magáról egy feladatot, és kész.

Ráadásul, ha megnézzük Renczes Dávid előző ülésen előadott tájékoztatóját, az is ugyanilyen általános közhelygyűjtemény volt, ami bizonyítja, hogy ez a tanácsnoki pozíció igazából a helyi adófizetők pénzének pazarlása, semmi más.

 

Fotó: Tatabánya Megyei Jogú Város

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7916665612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása