Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HOLNAPTÓL, 2 NAPIG! Indul a 31 MILLIÓS Tatabányai ünneplés, Szent István csettintene erre!

2021-aug20-tb-fbcover.jpg

Holnap indul útjára Tatabányán a kétnapos, Szent István napi banzáj, amelynek a felújított Csónakázó-tó ad helyszínt.

A programról a város honlapján tájékozódhat mindenki, mi egy kicsit, a soha nem látott, 31 milliós büdzsének jártunk utána. Az utóbbi napokban többféle információ látott napvilágot ezzel kapcsolatban, ezért elővettük az Agóra ügyvezetőjétől a napokban, közérdekű adatigénylés keretében kapott adatokat.

A rendezvényt névleg az Agóra szervezi ugyan, de tulajdonképpen csupán végrehajtói az városházi akaratnak. Az önkormányzat biztosított számukra egy nettó 50 millió forintos keretet egész évre, egyúttal előírták csak úgy lehet lebonyolítani egy eseményt, ahogy a városházán azt jóváhagyja a polgármesteri kabinet. (akkor minek ehhez az Agóra!).

Rákérdeztünk a rendezvény végösszegére, mert több szám repkedett a közösségi oldalakon. Az általunk kapott válasz szerint Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata 31 millió forintot biztosított az Agora Nonprofit Kft. számára az augusztus 20-ai rendezvények kiadásainak fedezésére, utólagos elszámolással. Ezen kívül további kiadásra nem számítanak.

Fontos összehasonlítani, hogy az előző években a hasonló rendezvényeket mennyiből oldották meg. Az adatigénylésünkre kapott válasz tanulsága szerint, a korábbi években az augusztus 20-i rendezvényre 6 millió forint önkormányzati támogatást kaptak, amit egyéb támogatásokkal egészítettek ki. Az Augusztus 20-ai rendezvények költségvetései a korábbi években összesen 7-9 millió forint között volt attól függően, hogy egy vagy két napos rendezvényt szerveztek.

Szerettük volna tisztába tenni, hogy a Szücsné Posztovics Ilonát ért vádak, miszerint jelentősen befolyásolta, kivel kell szerződnie az Agorának a rendezvény kapcsán. A Sámuel Botond vezette intézmény válaszában azt írta: 

“A rendezvény előkészítésével kapcsolatban folyamatos egyeztetés zajlott Polgármester asszonnyal. A lebonyolításra két cég került bevonásra, akik ezen egyeztetések során kerültek látókörünkbe. A beszerzési szabályzatunk értelmében a rendezvényszervezési szolgáltatásra közvetlenül, míg a technikai kiegészítésre és színpadépítésre három árajánlat bekérését követően szerződtünk.”

A rendezvény lebonyolítására 13,5 millióért a WeDo Events Kft-vel szerződtek a város azon elvárásának eleget téve, hogy a program a korábban megszokottól eltérő, más koncepciót követő és frissebb szellemű legyen. A rendezvényszervező cég az önkormányzati egyeztetések során került az agórások látókörébe.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a holnap kezdődő eseményt rendező cég másfél éve működik, de a honlapjuk tanulsága szerint többségében esküvőket szerveznek inkább. 

A cég a tavalyi évben alig rendelkezett bevétellel (lehet, a koronavírus miatt), mindössze 4,6 millió forintot értek el ezen a soron, ezzel szemben sokkal több volt a kifizetnivalójuk, mert  7,8 millió forint veszteséggel zárták az évet. 

Felmerült az is, hogy eddig a színpadi technikát és a hangosítást a rendezvényeken az Agóra munkatársai jórészt maguk oldották meg. Most erre a feladatra szerződtették a Hangmánia Rental Kft-t. Ezt a kérdést is feltettük Sámuel Botondéknak.

Az ügyvezető azt írta, hogy valóban szerződtek a Hangmánia Rental Kft-vel. A legtöbb nagyrendezvényük esetében szükség van több-kevesebb eszközbérlésre, attól függően, hogy a fellépő produkciók technikai igényét saját eszközparkukkal ki tudják-e elégíteni. Ez különösen a nagyzenekarok esetében szokott előfordulni, a jelen rendezvény esetében a rendezvényszervező által elvárt technikai igényeket e módon tudják biztosítani. A színpadépítésre – színpadmérettől és felépítménytől függően - máskor is vonunk be külső vállalkozót, aminek biztonságtechnikai előírásból fakadó okai vannak. Idén ezt a feladatot is az egyéb eszközöket biztosító cég (Hangmánia Rental Kft.) végzi, nem helyi vállalkozó.

A színpad és fénytechnikai tevékenységre a Hangmánia Rental Kft-vel szerződtünk azon eszközök biztosítására, amelyek a rendezvény megvalósításához szükségesek, de a mi eszközparkunkban nem, vagy a rendezvényszerevező cég szerint nem megfelelő minőségben állnak rendelkezésre, valamit a színpadép felépítésére. A szerződéskötést 3 árajánlat bekérése előzte meg. 

Nyilván a puding próbája az evés, ezért mindenki utólag tudja eldönteni, hogy a tatabányai adófizetők 31 millió forintját érdemes-e a holnap kezdődő rendezvényre költeni.

Mindenesetre álljon itt a műsornak is felfogható lista, amely a WeDo Events Kft-vel kötött szerződés melléklete és a produkciókat tartalmazza:

wedoeventszerzodes-melleklet.jpg

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3116664244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása