Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A TESCO KIVONULÁSA AZ ORSZÁGBÓL: Nyugi tatabányaiak,cáfolta a pletykákat a cég

tesco_mti.jpg

Cáfolta a magyarországi kiskereskedelemben évekig piacvezető, tavaly viszont forgalma alapján a nemzetközi szereplők közül a dobogó harmadik helyéig jutó Tesco Globál Áruházak Zrt. kivonulásáról szóló találgatásokat a cég vezérigazgatója. Annak kapcsán, hogy nemrég tizenegy magyarországi Tesco-üzletnek helyet adó ingatlan tulajdonjogának átadásáról, illetve azok visszabérléséről szóló tárgyalásokról jelentek meg hírek, Pálinkás Zsolt a lapunknak adott exkluzív interjúban kijelentette:a magyarországi leányvállalat stabil szereplője marad a kiskereskedelemnek, jelentős beruházási tervekkel.

– Hazánkban az áruházlánc ingatlanjai többségében saját tulajdonúak, a bérlemények száma elenyésző, ez a globális Tesco-csoportban ugyanakkor unikális. Bevált üzleti modell a visszabérlés, Nagy-Britanniában már a kétezres évek elején elkezdték értékesíteni, majd visszabérelni a saját üzleteket, manapság pedig már a visszavásárlások zajlanak – idézte fel a vezérigazgató.

Mint mondta, idehaza viszont az évek alatt stabil maradt a tulajdonosi arány az áruházaknak helyet adó ingatlanokban.

– Viszont eljött az ideje, hogy a nagyobb áruházainknak helyet adó ingatlanjaink egy részét értékesítsük a fogyasztók professzionálisabb kiszolgálása érdekében. Hasonló szándékok állnak a folyamatban lévő ügylet mögött, dea tulajdonoscseréből a vásárlók és a munkatársak semmit nem érzékelnek,mert az egységek továbbra is Tescóként működnek – húzta alá, megjegyezve, hogy a folyamatban lévő tárgyalások miatt az új tulajdonos nevesítése üzleti titok miatt nem lehetséges-írja a Magyar Nemzet.

Szavai szerint olyannyira ígéretes az internetes értékesítési piac, hogy a pandémia alatt megháromszorozódott hazánkban a Tesco online forgalma, így a hároméves tervüket tavaly sikerült három hónap alatt teljesíteniük.

– Van még hová fejlődni, a teljes csoporton belül a fogyasztási cikkek eladásaiban elért kiugró eredményeink ellenére is. Angliában az éves forgalom 13-14 százalékát teszik ki a webes eladások, ami itthon a korábbi két-három százalékról tavaly négy százalékra nőtt. Úgy látjuk, hogy ez fokozható, bára hazai online élelmiszer-kereskedelem eladásainak közel fele már most is a Tescónál realizálódik– mondta.

– Minden tekintetben törekszünk az innovációra, és felkészültünk a versenyre, ehhez a külföldi leányvonalak bevált gyakorlatokkal mutatnak példákat. Ezzel együtt az online értékesítés milliárdos fejlesztései inkább hosszú távon térülnek meg, mint közvetlenül a befektetések utáni években – fogalmazott Pálinkás Zsolt.

A munkaerő helyzetről megemlítette, hogy a dolgozói érdekképviseletekkel konstruktív együttműködés alakult ki az évek alatt, így az egykori számháborúzás helyett hasznos párbeszédeket folytatnak.

Mint kifejtette, az évek alatt jelentőssé váltlétszámcsökkenést a változó vásárlói szokások, azok rugalmasabb, hatékonyabb reagálási igénye magyarázza, és hozzájárul az innováció, az automatizálás is.

– 2020 tavaszán mintegy 200 fő határozott idejű munkatársat vettünk fel, hogy növeljük az online üzletág kapacitását. A Közép-Európai Üzleti és Szolgáltató Központunk pedig már 400 munkatársat foglalkoztat – árnyalta a képet a vezérigazgató.

Emellett számos családbarát, szociális és egzisztenciális szempontból támogató jellegű munkavállalói programot, rugalmas foglalkoztatási formákat követnek a láncnál, amely népszerű a foglalkoztatottak körében, ezért

az egyes ágazatok újraindulása után sem állt elő munkaerőhiány a boltokban,ahol a helyzet jelenleg a 2019-es évhez hasonló.

 Fotó: mti

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr616643992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása