Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

BRUTÁLIS ÁTVERŐ-SHOW: Becsapnak a szolgáltatók az sms-díjakkal? Vizsgálat indult

sms.jpg

A telefonra érkező rövid szöveges üzenetek (sms) díja Magyarországon megközelítőleg azonos és nemzetközi összehasonlításban is magas. Ezért a hatóság ágazati vizsgálatot indít annak eldöntésére, hogy szükséges-e bármilyen szabályozói beavatkozás.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jelzése szerint Magyarországon a szolgáltatók feltehetően egységes árazási gyakorlatot folytatnak az sms-végződtetés és a tömeges SMS-ek (például banki tranzakciókról értesítő üzenetek) terén – írta meg az MTI. Gyanús, hogy a díjaik mértéke megközelítőleg azonos, miközben nemzetközi összehasonlításban is magas. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ezért úgynevezett ágazati vizsgálatot indít, amelynek eredményei alapján eldönti, hogy szükség van-e szabályozói vagy egyéb beavatkozásra.

A szolgáltatók közötti sms-ek továbbítására az úgynevezett sms-végződtetési díj ellenében kerül sor. Vagyis a fogadó szolgáltató díjazást kér a másik hálózatból érkező üzenet fogadásáért, amit végső soron az előfizető fizet meg. A GVH jelzésében foglalt ármozgások és egyéb körülmények arra utalhatnak, hogy az sms-végződtetés piacán vagy egyes részpiacain a verseny korlátozódhat vagy torzulhat. Ezért a piaci folyamatok megismerése és értékelése érdekében az NMHH elnöke hatósági ellenőrzési eljárást indított a Magyar Telekom Távközlési Nyrt.-vel, a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt.-vel, a Telenor Magyarország Zrt.-vel, a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-vel, a TARR Építő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-vel és a Netfone Telecom Távközlési és Szolgáltató Kft.-vel szemben - tájékoztatott az NMHH.

Ha a hatóság a hírközlési ágazati vizsgálat eredményeképpen arra a következtetésre jutna, hogy a magyarországi sms-végződtetés piacán vagy annak egyes részpiacain beavatkozás szükséges, akkor a hatóság megteszi a szükséges lépéseket a piaci probléma megszüntetése érdekében – olvasható a közleményben.

(mti)

A fotó illusztráció

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr316637266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása