Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

BEKEMÉNYÍTENEK A SZOMSZÉDOK: Holnaptól erre számíts, ha átrugrasz Szloviba

hatarszlovi.jpg

A határokra vonatkozó járványellenes óvintézkedések alapja egy új „riasztórendszer” lesz.

A rendszeren belül három fokozatot különböztetnek meg, ezek fogják meghatározni az országba érkező személyek ellenőrzésének intenzitását. Az adott hétre érvényes fokozatról a kormány fog dönteni a heti ülésén az egészségügy-miniszter javaslatára. A belügyminisztérium aktuális javaslatát szerdán fogadta el a kormány. Július 5-től Szlovákia a második fázisban lesz, ami azt jelenti, hogy meghatározott időkben intenzív ellenőrzés lesz a határokon.

Az első, ún. zöld fázisban a rendőrség megfigyeli a határátkelőket, és véletlenszerű ellenőrzéseket tart. A második, ún. narancssárga fázisban a Szlovákiába érkező személyek többségét ellenőrzik, meghatározott időszakokban. Hogy mikor, az a határátkelő jellegétől függ. A kisebb, kevésbé fontos átkelőket lezárják.

A harmadik, ún. fekete fázisban minden személyt ellenőriznek a határátkelőkön, a nap 24 órájában, a hét minden napján. A kisebb, kevésbé fontos átkelőket lezárják, de az is előfordulhat, hogy a kormány elrendeli a belső határok ideiglenes ellenőrzését, és meghatározza, mely átkelőket lehet használni.

A második és a harmadik fázisban a teherforgalom kivételt fog élvezni az ellenőrzések alól. A rendőrség a Szlovák Fegyveres Erőkkel együttműködve fogja ellenőrizni a határátkelőket-írja az ujszo.com

Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter a kormányülés után elmondta: az aktuális fokozatot elsősorban a külföldi járványhelyzet fogja befolyásolni. A fő cél jelenleg az, hogy megakadályozzák a delta mutáns behurcolását Szlovákiába. Hozzátette: a rendőrök felkészültek az ellenőrzésekre. Összesen mintegy 900 olyan berendezést osztanak szét közöttük, amely képes leolvasni a GreenPass-ok QR-kódjait.

A fotó illusztráció

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4716612550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása