Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

EZEK AZ ANDROIDOS ALKALMAZÁSOK LOPJÁK AZ ADATAIDAT: figyelmeztetést adtak ki!

android.jpg

Kilenc Androidon népszerű alkalmazásokról derült ki, hogy lopják a felhasználók Facebook-jelszavait. 

A Google kilenc, a vállalat Play piacteréről több mint 5,8 millió alkalommal letöltött androidos alkalmazásról derítette ezt ki. A Dr. Web biztonsági cég által közzétett bejegyzés szerint az alkalmazások a felhasználók bizalmának elnyerése és a védettségük csökkentése érdekében teljesen működő szolgáltatásokat kínáltak fotószerkesztéshez, edzéshez, horoszkópokhoz, valamint a kéretlen fájlok eltávolításához. Azok a felhasználók, akik ezt a lehetőséget választották, egy a valódira épülő Facebook bejelentkezési űrlapot láttak, amely felhasználónevek és jelszavak megadására szolgáló mezőket tartalmazott - számolt be a napi.hu.

A letöltések többsége a PIP Photo nevű alkalmazáshoz kapcsolódott, amelyet több mint 5,8 milliószor szedtek le. A következő legnagyobb elérésű alkalmazás a Processing Photo volt, több mint 500 000 letöltéssel. A fennmaradó alkalmazások a következők voltak: 

 

  • Rubbish Cleaner: több mint 100 000 letöltés.
  • Inwell Fitness: több mint 100 000 letöltés.
  • Horoszkóp Daily: több mint 100 000 letöltés.
  • App Lock Keep: több mint 50 000 letöltés.
  • Lockit Master: több mint 5,000 letöltés
  • Horoszkóp Pi: 1,000 letöltés
  • App Lock Manager: 10 letöltés

 

A Google Playből az összes alkalmazást eltávolították és az alkalmazások fejlesztőit kitiltották az áruházból, ami annyival kikerülhető, hogy egyszerűen regisztrálhatnak némi pénzért egy új fejlesztői fiókon.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr816611964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása