Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KATASZTRÓFÁLIS ÁLLAPOTOK A T-BUSZ JÁRATOKON: a légkondi csak dísznek van a buszokon?

tbuszon.jpg

Nem tudom, miért van így, de mindig a legnagyobb hőségben jön elő a helyi járati buszokon a légkondi-problematika, tegnap is így történt. Nincs kocsim ezért rákényszerülök a tatabányai tömegközlekedésre, és általában nincs is ezzel semmi baj. Azért vannak kivételek. 

Tegnap azért elég gatyarohasztó meleg volt, keresztül-kasul jártam busszal az egész várost, felszálltam vagy 6-7 buszra, de sehol nem működött a légkondi. Mindenhol ki volt nyitva az ablak,  viszont két-három buszon a tetőablak sajnos nem, úgyhogy mozgó szauna lett a járatokból, ami hőségriadó esetében kicsit para, hogy finoman fejezzem ki magam. Nem állítom, hogy minden buszon ez volt a helyzet, de amiken én utaztam, azokon tuti.

Persze lehet, hogy nem a sofőrök a hibásak, vagy nem csak ők: előfordul, hogy megy a légkondi és az utasok mégis kinyitják az ablakot, pedig akkor nem dolgozik olyan hatásfokkal a berendezés, és akkor gondolom, a sofőr kapcsolja ki. De van amikor direkt, mit tudom én, spórolásból vagy egyéb számomra ismeretlen okokból nem kapcsolják be a buszsofőrök a légkondit.

Ez azért érdekes, mert mondjuk tavasszal, amikor 20 fok van, minden gond nélkül ment a legtöbb buszon a klíma, és az nem biztos, hogy véletlen, hogy most meg az egyik legmelegebb napon, ahány buszra felszálltam, egyen sem. Lehet, hogy ki van adva nekik, hogy ne kapcsolják be, mondjuk ez egy klímaváltozásra felhívó és nevelő program, hogy a polgárok már most szokják meg, hogy bizony pár év és egyre melegebb lesz, és a nagy hőség egyre tovább fog tartani.

Egyébként ma két buszon jártam, mindkettőn működött a klíma, lehet csak tegnap volt ez a “divat.”

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5316609072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása