Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HOL“TOMBOLJON” A TATABÁNYAI FIATAL? Miért ennyire kevés a szórakozóhely a városban?

szorakozohely-74nullanulla-hu_1.jpg

Tatabányán sajnos nincs elég színvonalas szórakozóhely, ami mondjuk reggelig nyitva tartana. Itt a színvonalason és a reggeli nyitvatartáson van a hangsúly.

Ez azért jutott most az eszembe, mert két hete jöttek hozzánk vendégek, elvoltunk, beszélgettünk, kajáltunk, aztán már jó későn, talán este 11 is elmúlt már, megkérdezték, hogy hova tudnánk elmenni kicsit mulatni a városban, és hát nem tudtam a szórakozóhelyek hosszú listáját előhúzni a zsebemből. 

Rögtön a Spíler jutott az eszembe, mert azt hiszem, az hajnal háromig van nyitva, na meg a Miller Dózsakertben, ami 1-ig, aztán itt megállt a tudásom. Mondjuk, lehet, hogy az én hibám, biztos van még egy-kettő, de ez akkor is kevés egy majdnem 70 ezres városban.

Kicsit szégyelltem is magam a vendégeink előtt, bár azért biztos “levették”, hogy egy ilyen ipari jellegű városban nem a szórakozás a fő profil, hanem az ipari park meg a 12 órás műszak. Pont ennek a kiegyensúlyozása miatt is kellene több, ismét hangsúlyozom: színvonalas szórakozóhely Tatabányára. Tudom, itt most sokan felhörögnek, hogy nem akarnak olyan állapotokat, mint ami az Ifjúság út környékén van, de azért hangsúlyozom annyira a magas színvonalat. Írtunk már a problémáról egyébként, hogy a Schdmit Csaba-féle csendrendelet és hozzáállás is mennyire hozzájárult, hogy alig van jó kis bulizóhely a városban, és hogy nem ártana változtatni rajta. 

Én azt gondolom, hogy a színvonalas szórakozóhelyek hiánya a városlakók durva lenézése, azt kommunikálja, hogy nektek ez is jó, dolgozzatok és kész, nem kell se kultúra, se szórakozás, amúgy sincs itt nagy hagyománya ezeknek, elégedjetek meg azzal a pár fesztivállal, ami van, pont. Vagy menjetek át Tatára. Tehát az ilyen hozzáállással elűzetik a nép egy másik városba szórakozni, hogy ott költse a pénzét, amit Tatabányán is elkölthetne. (A múltkor egy taxissal épp arról beszélgettem, hogy a fiatalok legnagyobb része ilyenkor nyáron átmegy Tatára bulizni.)

Meg hát majdnem kész a nagy gigacsarnok is, több ezres sportrendezvényeket meg koncerteket álmodtak oda, meg mindent, csak utána meg a városba látogatók nem tudnak beülni egy rendes étterembe, legalábbis sokan biztosan nem. És ha ez megtörténik, eléggé nevetségesek leszünk.

A fotó illusztráció

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr216605432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása