Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

BRUTÁLIS KÁNIKULA JÖN: tartósan közel leszünk a 40 fokhoz!

kanikula-szokokut-a-teren.jpg

Ma estig sok napsütésre számíthatunk kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légáramlás, de a Kisalföldön időnként megélénkülhet a déli szél. Zivatar környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 31 és 34 fok között várható. Késő estére általában 22 és 28 fok közötti értékekre számíthatunk.

Vasárnap éjszakára a gomolyfelhők túlnyomó része feloszlik, ugyanakkor nyugat felől változó vastagságú (főként fátyolfelhőzet) húzódik a Dunántúl fölé. Egy-egy zápor, esetleg zivatar nem zárható ki. Nálunk jobbára mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 23 fok között alakul, a vízparti és a belvárosi területek mellett az Észak-Dunántúlon a magasabb értékekkel.

Az előrejelzések szerint hétfőn a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk. A legtöbb helyen nem kell csapadékra számítani, de a magasabbra törő gomolyfelhőkből elsősorban az ország északkeleti felében (Szombathely-Békéscsaba vonaltól északkeletre eső részeken) kis eséllyel lokális záporok, zivatarok kialakulhatnak. A Tisza vonalától keletre eső tájakon a déli, délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. Zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország legnagyobb részén 33 és 37 fok között alakul.

Kedden a sok napsütés mellett főleg az ország északkeleti felén-harmadán számíthatunk gomolyfelhőkre, és elsősorban ott fordulhat elő helyenként zápor, zivatar. A délnyugati szél helyenként megélénkül, zivatarban megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 16 és 23, délután 32 és 38 fok között alakul.

Hasonlóképpen szerdán is a legtöbb helyen napos idő várható, általában kevés gomolyfelhővel. Inkább csak az északkeleti és a nyugati határ közelében fordulhat elő egy-egy zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati, nyugati szelet több helyen élénk, néhol erős, zivatar térségében átmenetileg viharos lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 23, a maximum-hőmérséklet 33 és 38 fok között valószínű.

A jövő héten a legmagasabb hőmérsékletet csütörtökre jelezték előre. A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. A déli, majd a Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet több helyen erős, zivatarban viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 24, a maximum-hőmérséklet 33 és 39 fok között valószínű.

Péntekre sem ígérnek jelentősebb változást, a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. A nap második felében van nagyobb esélye szórványos záporoknak, zivataroknak. Helyenként megerősödik az északnyugati, majd délnyugati szél, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 23, a csúcsérték 29 és 37 fok között valószínű, a keleti, északkeleti országrészben lehet a melegebb.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5316599380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása