Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A FACEBOOK URÁVAL IS VERSENYEZNEK: Menők, tatabányaiak és 3 perc (!) alatt világhírűek lettek

yaw2-vr-youtube.jpg

Elképesztő sikert aratott egy néhány fős tatabányai cég, és ott, ami igazán 21. századi és igazán menő.

Talán még kevés háztartás mondhat ilyet sajátjának, de sokan már láttak és használtak ilyen kütyüt. Ki sem kell a szűkös emeleti lakásból kimozdulnod, csupán felhúznod egy VR-szemüveget a fejedre – és te lehetsz Superman, vagy valamelyik Marvel figura. Vagy ha már kinőttél ebből, akkor  egy tengerparton sütkérezhetsz, vagy egy alpesi síparadicsomban múlathatod az időt. Netán egy űrhajón utazhatsz, vagy megmászhatsz egy hegyet.

Azt érdemes tudni, hogy ezek az eszközök eléggé intenzívek: mivel a mozgást csak a szemünk érzékeli, testünk nem, hamar felfordulhat a gyomrunk. Szerencsére agyunk tanítható, a szemüveg által generált, utazási betegségnek nevezett állapot néhány órás gyakorlás után egy életre legyőzhető. 

A Bors készített tudósítást arról a tatabányai cégről, amely ebben az iparágban ért el már eddig is sikereket, legutóbbi ötletükkel pedig néhány perc alatt berobbantak a világ élvonalába. 

A szemüvegek által ábrázolt világ 360 fokos környezet, azaz bárhová nézünk, ott leszünk, ahová a sztorinkban kerülni szeretnénk. Mindehhez persze kell egy bivalyerős számítógép és néhány eszköz, de ez eddig sem volt meglepetés.

yawvr-gyartas.jpg

Amiben a tatabányai fiúk utaznak, az az otthoni felhasználásra szánt, vagyis mobilis, mutatós és persze menő mozgás-szimulátor. Négy éve vannak a piacon, és remek eredményeket értek el – mondta el a lapnak Szigetlaki Zsolt, a vállalat ügyvezető igazgatója.

Mostani, nem mindennapi akciójuk során cégük áron alul értékesíti a terméket, az azt megvásárlók azonban még a legyártás előtt fizetik ki. Terveik szerint másfél hónap alatt akartak  100 ezer dollárt (cca. 32 millió Ft) összegyűjteni, de ÓRIÁSI ELISMERÉSKÉNT 3 PERC ALATT ÖSSZEJÖTT

Szigetváriék nem kisebb célt tűztek maguk elé, minthogy ha a mozgás szimulátorról eseik szó, akkor mindenkinek ők jussanak először az eszébe. Ezzel megteremtik annak a lehetőségét, hogy az igazán világhírűvé váljanak.

Videón is megnézheted a cég ötletét:

fotók: Yaw2VR.com

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8816581128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása