Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HIÁBA TATABÁNYA LEGKOMOLYABB PROJEKTJE: Sárberekben kész ötlet sincs a kereszteződésre

sarberki-keresztezodes-kerdojel-lampa.jpg

Nyugodtan nevezhetjük az utóbbi évtizedek egyik legfontosabb városszerkezeti fejlesztésének az épülő Sárbereket Bánhidával összekötő szakaszt, amelynek a kivitelezése már gőzerővel folyik. 

Arról kevesebb szó esik, hogy a két végponton milyen közlekedési csatlakozás fog pontosan megvalósulni. Ezért írtunk Tatabánya Megyei Jogú Város polgármesteri hivatalának, hogy információkat kérjünk. Szerettünk volna olyan dokumentumot kérni, amely a beruházáshoz kapcsolódóan az összekötő út Sárberekben, illetve Bánhidán létesítendő közúti kapcsolatainak műszaki leírásáról szól. Arra gondoltunk, hogy nem a semmibe vezető utakat építenek, ezért rendelkezésre állnak ezek. Annál is inkább, mert a folyó beruházást is valahogyan be kellene fejezni.

Néhány nap elteltével választ is kaptunk, a hivataltól.

A két városrészt összekötő tervezett útszakasz a Madách utca – Polacsek utca csomópontjából indul, keresztezi a Dubnik-patakot, a „gázcsere telep” előtt érinti a Turul utcát, majd aluljáróval keresztezi a Budapest –Hegyeshalom MÁV vasúti fővonalat és a vízmű bejáratában csatlakozik a Sárberki gyűjtőúthoz. Lesz egy kerékpárút is, amely a Sárberki csomópontban végződik.

A Bánhidai csomópont magában foglalja a 2018-ban elkészült Polacsek utcát, valamint a kerékpárút északi oldalra átvezetésével fut tovább az egyoldalú, új kerékpár és gyalogos út.

A Sárberki csomópont jelen pillanatban egy hármas kereszteződést, valamint a vízmű kapubejáróját foglalja magában. A folyó építkezésnél projektben eddig tart a kivitelezés. (arról nem írnak egy szót sem, hogyan fog végződni az építés)

A leendő csatlakozásról, amely gyaníthatóan egész Tatabányát érinti, szó szerint semmit nem lehet tudni. Arról pedig még kevésbé, hogy például miből lesz rá pénz.

Azt írták a városházáról, hogy Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata EGY ÉVEN BELÜL TERVEZI az Ifjúság u.-Köztársaság úti lámpás csomópont TANUMÁNYTERVEINEK az elkészíttetését. A csomópont áttervezése és későbbi átépítése lehetőséget teremt arra, hogy a Köztársaság útról későbbiekben balra is lehet majd kanyarodni a Sárberki ltp. irányába, így a városrészeket összekötő út funkcionálisan teljesen kihasznált legyen. A Köztársaság úti kerékpárút és a Sárberki csomópontba kivezetetett kerékpárút összekapcsolása, valamint a Sárberki csomópont lámpás csomóponttá alakítása szintén ennek a tervnek része.

Szóval egyelőre annyit lehet tudni, hogy lámpás kereszteződést terveznek, de ennek még csak a tanulmányterveit fogják majd valamikor elkészíteni. Aztán majd egyszer a kiviteli terveit, azok után pedig megépítik. Vajon ez hány év múlva fog bekövetkezni?

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3016578328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása