Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ELTŰNT A JÁRVÁNY: 5 halott ma reggelre! Tatabányán szinte nincs új beteg

covidteszt-egeszsegkalauz-hu.jpg

Ma reggelre 156-ra csökkent az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 804 538 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. 

Jelentősen csökkent, de sajnos még tegnap is elhunyt 5 idős beteg, így az elhunytak száma 29 733 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 700 236 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 74 569 főre csökkent. 

Nőtt a súlyos, kórházban ápolt betegek száma, jelenleg 981 (+16) koronavírusos beteget ápolnak az intézményekben, közülük 110-en (-4) vannak lélegeztetőgépen.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 146 949 fő (+10ezer), közülük 3 611 690 fő (+29ezer) már a második oltását is megkapta.

terkep210531-koronavirus.jpg

Tatabánya és környékén is egyelőre lecsengett a járvány a hivatalos adatok szerint, az új megbetegedések száma Komárom-Esztergom megyében mindössze 2 fő, összesítve eddig 28.359 a betegek száma.

Azzal, hogy már elértük az 5 millió beoltottat, feloldották a korlátozások nagy részét, így: 

 

  • a kijárási tilalom megszűnt
  • az üzletek, vendéglátóhelyek kötelező zárási időpontja megszűnt
  • eltörölték a közterületi maszkviselési kötelezettséget
  • szabad a sport a közterületen
  • magánrendezvény 50 főig tartható, lakodalom 200 főig tartható
  • zárt téri rendezvény csak védettségi igazolvánnyal látogatható
  • szabadtéri rendezvény 500 főig korlátozás nélkül tartható
  • zenés-táncos rendezvény csak védettségi igazolvánnyal látogatható.

 

 KIVÉVE persze a foci EB külföldi drukkereit, őket a kormány, saját állampolgárait megalázó módon előnyben részesítette(forrás: koronavirus.gov)

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr516577536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása