Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

AKIT RÉGEBBEN OLTOTTAK TATABÁNYÁN? A teljes igazolásért a háziorvosodat keresd fel

vedettsegi_ig.jpg

Fontos kérdés, miután sok millió honfitársunkat már beoltották, hogy utazás esetén hogyan tegyünk szert például angol nyelvű igazolásra, hogy külföldön elfogadják.

A hvg.hu járt utána a témának, miszerint a háziorvosunktól is kérhetünk angol nyelvű igazolást, még akkor is, ha a koronavírus elleni oltást nem tőle kapta. Még több oltóponton is ezt javasolják azoknak, akik nem akarnak sokat várni.

Mint ahogy sok mást, ezt is hebehurgyán dolgozta ki a kormány, ezért Magyarországon csak május 20. óta kapunk elvileg kétnyelvű igazolást az oltásunkról. És az a sok millió, aki hamarabb kapott?

Nekik külön kell ilyet kérni, de május 21. óta ez nem annyira bonyolult, hiszen nem muszáj arra az oltópontra visszamenniük, ahol beoltották őket.

Egyes nagyforgalmú helyeken e-mailben vagy online kérhető és pár nap múlva személyesen átvenni a papírt, de vannak ahol semmi tájékoztatás, vagy lassan halad. 

Az igazolást ugyanis a Nemzeti Egészségügyi Központ (NNK) tájékoztatása szerint bármilyen engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthatja, vagyis nyugodtan felkereshetjük a háziorvosunkat. 

A kétnyelvű (angol és magyar) igazolvány egyelőre elengedhetetlennek tűnik a külföldi utazáshoz, ugyanis az oltási stratégia átgondoltságának köszönhetően a magyar védettségi igazolványt az országok többsége egyelőre nem fogadja el. Részben azért, mert a kis plasztikkártyán nem szerepel olyan jellemzően megkövetelt információk, mint a védettség kezdetének időpontja vagy az oltás típusa.

Másrészről az uniós Covid-igazolvány várhatóan júliustól lesz elérhető, de csak uniós államok közötti utazásra lesz alkalmas, és az Unióban egyelőre nem engedélyezett kínai Sinopharm- vagy az orosz Szputnyik V vakcinával beoltottak igazolását nem fogadják el.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9816576218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása