Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYÁN PERLI 54 MILLIÓRA A KORMÁNYT: a kirúgott kórházigazgató jóvátételt akar

csernavolgyi-korhazigazgato-youtube.png

A Tatabányai Törvényszéken csütörtökön kezdődik az a jogi eljárás, amelyet a tavaly áprilisban kirúgott székesfehérvári kórházigazgató kezdeményezett a szerinte jogtalan kirúgása miatt.  

Az alperes – Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház - 2020 április 9. napján azonnali hatályú felmondással megszüntette Csernavölgyi István - aki az alperes korábbi főigazgatója volt - munkaviszonyát azzal az indokolással, hogy a felperes megszegte a koronavírus járvány kapcsán előírt pontos és teljes körű adatszolgáltatás követelményét azzal, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ felé az elhunyt személyekre vonatkozóan helytelen adatokat közölt. 

A volt főigazgató keresetet indított az alperessel szemben, amelyben az azonnali hatályú felmondás jogellenességére tekintettel 24.000.000 Ft távolléti díj valamint 30.000.000 Ft sérelemdíj megfizetésére kérte kötelezni az alperest. 

Mint emlékezetes Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arra kérte akkor a megyei kórház főigazgatóját, hogy adja át megbizatását, magyarán kirúgta egyik napról a másikra.

Csernavölgyi István a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház elbocsátott főigazgató miután leadta hivatalát, egy közleményt adott ki a Fejér Megyei Hírlapnak:

„A hír igaz. Az ország legnagyobb betegforgalmú intézménye a jelen járványügyi helyzetben is az elsők között lépett csatasorba, és heroikus küzdelmet folytat. Az elsők között alakította át ellátó struktúráját az országban, hogy meg tudjon felelni a fokozott, mind ez ideig ismeretlen feladatnak. Az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott, emiatt szüntették meg a munkaviszonyom.

Az adatszolgáltatás azonban adminisztrációs feladat, és nem főigazgatói hatáskör. Fentiek oka, hogy dolgozói kollektívánk az elmúlt hónap minden órájában a betegellátást szervezte, gyógyított, szűrt, és minden idegszálával a járványügyi helyzet megoldására koncentrált. Az igazság védelmében a szükséges jogi lépéseket megteszem, a sárdobálásban nem veszek részt. A legfontosabb, hogy kollégáim zavartalanul, a gyógyításhoz nélkülözhetetlen bizalmi légkörben dolgozhassanak tovább a járvány leküzdésében. Minden egyéb másodlagos, és várhat.”

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2616568650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása