Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A BAZI NAGY GÖRÖGORSZÁGI POFÁRA ESÉS HELYETT: érdemes a tatabányaiaknak is elolvasni

utazas-gorogorszag-vedettseginem.jpg

Tegnap óta megindultak a turisták Görögországba, amit a magyaroknak tudni érdemes, hogy a védettségi igazolvány itt is kevés lesz

Az ország gazdasága számára létfontosságú a turizmusból származó bevétel, mindent megtesznek ennek az ösztönzésére. Az Euronews hírei szerint első külföldi turisták már meg is érkeztek, tapasztalatok szerint a görögöket nem érdekli a vakcina típusa, azt azonban igazolni kell, hogy legalább két hete megkaptuk a második dózist.

Május 14-től az engedélyezett országokból érkezőknek igazolniuk kell, hogy legalább 14 napja megkapták a koronavírus elleni oltás második dózisát, vagy van friss, negatív eredményű Covid-tesztjük. 

A görögök már hónapokkal ezelőtt jelezték, hogy nemcsak a nyugati, hanem a keleti vakcinával oltottak számára is engedélyezni fogják a beutazást, ha egyszer megnyit az ország. A Konzuli Szolgálat weblapja szerint jelenleg ezek az elfogadott oltóanyagok:

Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Novavax, Janssen, Sinovac Biotech, Szputnyik V, Cansino, Sinopharm.

A kormány által fenntartott oldalon persze még mindig az a figyelmeztetés olvasható, hogy Magyarország nem javasolja az utazást a világjárvány miatt! 

Ahogy eddig, úgy 2020. szeptember 1-jétől Görögország biztonsági besorolása az I. biztonsági besorolási kategóriába, azaz az utazásra nem javasolt országok listájára került. A világjárvány miatt nem javasolja a Külgazdasági és Külügyminisztérium az utazást, de előfordulhat, hogy az halaszthatatlan ügyben mégis szükségessé válik.

A Szolgálat honlapját egyébként is érdemes figyelemmel követni, ha külföldre szeretnénk utazni, főleg mostanában, amikor akár naponta is változhatnak a szabályok az egyes országokban. Erről az oldalról derül ki az is, hogy a görög hatóságok elvárásokat támasztanak a vakcinaigazolványok felé:

“Az állami szerv által kiállított igazolásnak angolul is tartalmaznia kell a következő információkat: beoltott személy teljes neve, az alkalmazott vakcina típusa, a beadott adagok száma.”

Szóval, ahogy eddig sok esetben, most is kiderült, hogy az Orbánék által favorizált védettségi igazolvány erre sem lesz jó, ugyanis sem a vakcina típusát, sem a beadott adagok számát nem tartalmazza - sőt, már akkor kiállítják, amikor még csak az első dózist kapta meg az ember.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5716561054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása