Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A TATABÁNYAI MÉRNÖKÖK IS ENNYIT KERESNEK? Van, ahol havi másfél millió jár

mernok.jpg

Az üzemek leállása, a megrendelések felfüggesztése illetve visszavonása miatt sok cég kényszerült létszámleépítésre. Ahol ilyesmire nem került sor, ott is bizonytalanabb a jövő. A Hays szakértői azt tapasztalják, hogy az álláslehetőségekre nyitott jelöltek száma megnövekedett, könnyebb ezeket a szakembereket megszólítani. A kilátások azonban egyelőre nem fényesek, a válság és a bizonytalanság nem múlik el egyik napról a másikra, jelez előre a Hays Salary Guide.

Munkaerő-piaci szempontból érdekes, hogy míg a tapasztalati spektrum két végének szereplői nehezebb helyzetbe kerültek, addig a középvezetői rétegre az igény, így a részükre nyitott lehetőségek is közel azonos szinten maradtak, addig a juniorok és a felsővezetők számára jelentősen szűkültek a rendelkezésre álló pozíciók-írja a Hrportál.

Csökkent a béremelkedés üteme

Az ipari automatizálás és az informatika egyre magasabb szintje egyre növekvő szaktudást igényel. Az élő munkaerő szükségessége viszont csökken. Bár a bérek továbbra is növekvő tendenciát mutatnak, de ez jóval szerényebb a korábban jellemzőnél. Minőségbiztosítási mérnökökre, projektmenedzserként dolgozó és fejlesztő mérnökökre is csökkent az igény, közülük leginkább a speciális tapasztalatokkal, nyelvtudással rendelkezőket keresik, akik nemzetközi csapatokban is könnyen funkcionálnak, egyébként is a legalább 3-5 év tapasztalattal rendelkezőkre van igazán igény. Nem könnyű a karbantartásban dolgozó villamosmérnökök és technikusok helyzete sem.

Pályakezdő fizetések: 360 ezer forinttól indulnak

Egy kezdő karbantartó mérnök fizetése bruttó 360 ezer forintról indul és 550 ezer forint a maximum ezen a szinten, addig egy kutatás-fejlesztésben dolgozó elektronikai mérnök akár 750 ezer forintos kezdő fizetést is megcsíphet. Az átlag a különböző területeken, junior szinten bruttó 450 ezer és 575 ezer forint között mozog. (A táblázatok a bruttó alapbéreket mutatják, minimum, maximum és jellemző kategóriákban.)

fizu1.jpg

Három év tapasztalattal 550 ezer és 900 ezer forintos bruttó összegek között mozognak a minimumok és a maximumok.

fizu2.jpg

Öt év után pedig, általában már csapatvezetői, középvezetői szerepben egyes területeken már túl lehet szárnyalni a havi 1 millió forintot is. Egy tesztelő mérnök esetén a tipikus bér bruttó 850 ezer forint öt év tapasztalattal. Egy karbantartó mérnök mintegy 100 ezer forinttal álagosan kevesebbet keres, a tipikus bér 750 ezer forint. Egy projektmérnök esetén viszont az átlag 1,1 millió forint, de a maximum 1,4 millióig is felmehet.

fizu3.jpg

A 10 évnél is több tapasztalattal rendelkező szakemberek már szinte minden területen 1 millió forint felett keresnek havi szinten átlagosan. Legtöbbet a minőségbiztosítási és a projekt mérnökök keresnek, akár 2 milliós maximummal, de jellemzően 1,4 millió forint felett havonta, míg a tesztelők, mechanikai fejlesztők, karbantartók átlaga 1,1 millió forint körül van, a maximum pedig 1,5 millió forint.

 

 

fizu4.jpg

 

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9916527322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása