Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÓRIÁSI JAVULÁS A KORONAVÍRUS STATISZTIKÁBAN: 101 halott és kevesebb a kórházi eset

terkep210502-koronavirus.jpg

A vasárnapi statisztikák az utóbbi idő legjobb adatait jelentik.

Ma reggelre 1593 új fertőzöttet azonosítottak hivatalosan, ezzel a járvány kezdete óta összesen 782 892  főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 101 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 27 802 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 523 510 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 231 580 főre csökkent. 

A legsúlyosabb esetek közül 5031 (-160) koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 587-en (-34) vannak lélegeztetőgépen. 

Folyamatosan kampány üzemmódban zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 064 204 fő (+40ezer), közülük 2 016 350 fő (+68ezer) már a második oltását is megkapta. 

Ha a megyei adatokat nézzük, Komárom-Esztergom megyében 43 fővel,  27.772-re  emelkedett a fertőzöttek eddigi száma.

A LAKOSSÁGOT KORLÁTOZÓ KORMÁNYZATI INTÉZKEDÉSEK JELEN PILLANATBAN:

A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosult, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek. Számos szolgáltatás már igénybe vehető védettségi igazolvánnyal. A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban Sinopharm és AstraZeneca oltásokat tudnak jelenleg foglalni. Már a 16 -18  éveseket is lehet regisztrálni oltásra.

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára szombattól megnyíltak a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, az állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják.

Az online időpontfoglalón jelenleg Sinopharm és AstraZeneca oltásokra tudnak  foglalni a regisztráltak EZEN A LINKEN!

Kérjük, hogy aki még nem tette meg, az  regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert ez szükséges az időpontfoglaláshoz is.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4116519756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása