Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ALJAS MÓDON 80 ÉVESEKET VERT ÁT TATABÁNYÁN: családsegítőnek és bankosnak adta ki magát 

huszezresek-kotegekegymasmellett.jpg

Kedden lesz a tárgyalása annak a férfinak, aki két idős embert nem volt rest átverni és több százezer forinttal megrövidített. 

A beterjesztett vádirat szerint a férfi még tavaly szeptember 24-én egy  81 éves tatabányai sértett nőt a lakásán kereste fel, neki álnéven és a Családsegítő Szolgálat munkatársaként mutatkozott be. A férfi azt mondta a néninek, hogy közüzemi tartozása van, de ő segít neki azt rendezni. A 81 éves néni ezért 102.849 forintot, majd további két alkalommal egyaránt 133.000 forintot adott át a férfinak, aki azonban ígérete ellenére nem fizette ki a pénzből a közüzemi tartozásokat, az nem is állt a szándékában.

A férfinak kellően vastag volt a bőr a képén, ugyanis december 4-én ismét megjelent a sértett nő lakásán, vele csekkeket kerestetett, eközben a sértett óvatlanságát kihasználva a konyhaszekrényből eltulajdonította a sértett 1.000 forint értékű pénztárcáját a benne található 9.500 forint készpénzzel együtt. 

Egy másik sértettnek is okozott a vádlott több százezer forintos kárt.

A vádlott tavaly október 1-jén egy 76 éves nőt a tatabányai lakásán felkereste, neki álnéven és banki alkalmazottként mutatkozott be. A férfinak tudomása volt arról, hogy a nő a bankkártyáját és pénztárcáját elvesztette. A vádlott 300.000 forintot kért és kapott a sértettől, akinek azt ígérte, hogy a banktól ennek kétszeresét fogja visszakapni. Ennél a hölgynél is tudta a férfi fokozni a bűncselekménye súlyosságát, ugyanis október 2-án ismét felkereste a lakásán a nőt, akinek a figyelmetlenségét kihasználva, a konyhából ellopott egy 23.691 forint értékű 14 karátos, zöld köves aranygyűrűt és egy 38.293 forint értékű 14 karátos kék köves aranygyűrűt. 

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, 1.500 forint összegű vagyonelkobzásra ítélje, valamint a két sértett kárát az előterjesztett polgári jogi igény mértékéig térítse meg. 

kép: illusztráció

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7816520024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása