Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

RENDKÍVÜLI HÍR: MEGÉPÜL A KÖRNYEI ELKERÜLŐ ÚT! Megadták a pénzt a beruházáshoz

kornye.jpg

Nagyon örülhetnek a Környén lakók, a kormány fedezetet biztosít a régóta várt elkerülő út megépítésére. Így a választások előtt amúgy is jól jön nekik ez a lépés.

Czunyiné Dr. Bertalan Judit tegnap Palkovics miniszterrel “folyosói egyeztetés” keretében állapodott meg abban, hogy nemsokára tárgyalni fognak közös ügyeikről. 

“A 13-as, 81-es főutak mentén tervezett kétszer két sávos gyorsforgalmi út tervezése folyamatban. A nyomvonal kiválasztása előtt állunk. Polgármestereink április 30-ig még véleményezhetik, ezután indulhat az előkészítés.

A Környét elkerülő út tervezésére a Kormány biztosította a fedezetet. A tervező kiválasztása folyamatban van”-írja a képviselő a közösségi oldalán.

Még 2019-ben írtunk róla, hogy két magánszemély petíciót kezdeményezett, amelyben azt kérik, végre érdemben történjen valami a Környén átmenő forgalom megzabolázása miatt, készüljön el végre az elkerülő út.

A petíciót több mint hatezren látták el kézjegyükkel március 22-étől április 17-éig, a kezdeményezéséhez több mint 100 önkéntes csatlakozott és segített az aláírások gyűjtésében. A petíciót 2037 környei és 4209 más településen élő látta el kézjegyével, többek között 1521 tatabányai, 849 oroszlányi, valamint 294 tatai cím is szerepel.

A probléma nagyságrendjének érzékeltetéseként, a 4 700 lelket számláló Környe központjába Tatabánya és Tata irányából naponta közel 16,5 ezer személyautó és nehézgépjármű érkezik, Oroszlány felé a vasúti sorompónál napi több mint 8 és fél ezret számoltak. Szemléletesen érzékeltetve, a község átlagos napi forgalma messze meghaladja az M3 autópálya Görbeháza és Nyíregyháza közötti szakaszáét (12 528).

Úgy látszi, két év után, így a választások előtt meghallgatásra talált a környeiek és a szomszéd településen élő kérése.

 Fotó: kornye.hu

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2116518072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása