Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HATALMAS SIKER A KÖRNYEI PETÍCIÓ: Csak a politikusok cinikusak

kornye_peticio.jpg

Polgármesterek, cégvezetők az elkerülő út mellett felütéssel tett közzé írást Környe hivatalos oldalán a település polgármestere Beke László.

Szép példája ez annak, hogyan próbálják elérni a politikusok, hogy úgy tűnjön, nekik nagyon fontos az ott élők élete, főleg így választási évben.

Nemrég írtunk róla, hogy két magánszemély petíciót kezdeményezett, amelyben azt kérik, végre érdemben történjen valami a Környén átmenő forgalom megzabolázása miatt, készüljön el végre az elkerülő út.

Első lépésben küldjenek határozott kérést a kormányzat részére.

A petíciót több mint hatezren látták el kézjegyükkel március 22-étől április 17-éig, a kezdeményezéséhez több mint 100 önkéntes csatlakozott és segített az aláírások gyűjtésében. A petíciót 2037 környei és 4209 más településen élő látta el kézjegyével, többek között 1521 tatabányai, 849 oroszlányi, valamint 294 tatai cím is szerepel.

A Környét elkerülő utak (északi és déli) megépítésére már évtizedekkel ezelőtt születtek tervek, s miután a megvalósítás jó ideje várat magára, Környén 2004-ben szintén volt már egy lakossági aláírásgyűjtés az elkerülő út építése érdekében, de az elmúlt 15 év nem volt elegendő ennek a rendezéséhez.

A szakhatóságok 2004-ben egyébiránt azt válaszolták, hogy a község problémáira, egy a települést északról elkerülő 4,8 kilométeres elkerülő út jelentene megoldást, azonban ez az útszakasz sem oldaná meg Oroszlány és Tatabánya közvetlen kapcsolatát, ezért egy déli szakaszra is szükség lenne.

A probléma nagyságrendjének érzékeltetéseként, a 4 700 lelket számláló Környe központjába Tatabánya és Tata irányából naponta közel 16,5 ezer személyautó és nehézgépjármű érkezik, Oroszlány felé a vasúti sorompónál napi több mint 8 és fél ezret számoltak. Szemléletesen érzékeltetve, a község átlagos napi forgalma messze meghaladja az M3 autópálya Görbeháza és Nyíregyháza közötti szakaszáét (12 528).

Azt írták a település honlapján, hogy

“Környével együtt kilenc polgármester és tíz, a Tatabánya-Környe Ipari Parkban működő gazdasági társaságot képviselő ügyvezető, igazgató tett támogatói nyilatkozatot a falu tehermentesítése érdekében indított lakossági kezdeményezéshez.”

Mondjuk az talán nem nevezhető nagyon kreatív ötletnek, hogy csatlakoztak, mert mi a francot csináltak volna?

Beintenek a lakosságnak? Azt mondanák nekik,mit izgultok, eddig is bírtátok, ezután sem lesz másképp?

Mondjuk mintha lemaradt volna Beke polgármester:

“Beke László úgy véli, a mostani kezdeményezés során összegyűjtött 2 037 környei, és 4 209 más településről érkező aláírás, valamint azóta Bokod, Dad, Kecskéd, Kömlőd, Oroszlány, Tatabánya, Várgesztes, Vértessomló polgármestereinek és az ipari parki társaságok képviselőinek támogatói nyilatkozata jelzi, hogy a közlekedési helyzet immáron elviselhetetlen Környén és valós, igen széleskörű társadalmi igény mutatkozik a mielőbbi orvoslására.” - írja az oldal.

Kedves polgi, nem ez jelzi, ez már csak egy kétségbeesett kiáltás a lakosság részéről.

Vagy esetleg nem teccik az utcán járni? Vagy éjszaka, amikor kisebb a forgalom?

Szerintünk nem kellene megvárni, hogy valaki egy polgári engedetlenség gyanánt lezárja néhány órára az utat, például egy műszaki hibás autóval, vagy mindkét irányból 1-1-el. Vagy más módon megbénítsa...de nem adnánk ötleteket.

A slussz poén az írás végén van, hogy aszongya

“A megye országgyűlési képviselőivel már megtörtént a kapcsolatfelvétel, jelenleg a szaktárcával folyik az egyeztetés a petíciós ívek és támogatói nyilatkozatok átadásának időpontjáról.”

Most komoly, hogy itt tartunk? Egyeztetünk  a petíció átadásának időpontjáról?

Nem a konkrét megoldásrról kellene egyeztetni?

Ez arra emlékeztet, mint amikor az ún. szocializmusban, előterjesztettek különböző szinteken javaslatokat, kéréseket.

Hogy aztán megtárgyalják az illetékes elvtársak, hátha a sokadik ötéves tervben lesz majd belőle valami?

Addig meg a környeiek szívják csak a dízel és benzingőzt, és ücsörögjenek a dugóban.

Vagy így akarják biciklire szoktatni a környieket?

Ráadásul, ahhoz képest, hogy a múltkor egymásba értek a politikusok a környei napelemes beruházásnál, erről a dologról nagyon hallgatnak, mondhatjuk, agyonhallgatják az elkerülő utat.

 

Fotó: Facebook

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5214818150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása