Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MOST MÁR VÁLOGATHATNAK A TATABÁNYAIAK IS: a kínait és az AstraZeneca-t is kérhetik

covid-oltas7.jpg

Egyre komolyabb erőket mozgat meg a kormányzat, hogy növelje az oltási kedvet. Ugyan a tájékoztatás meglehetősen egyoldalú, de ez a járványkezelés kritikán aluli eredményei fényében nem meglepő.

Oltásra viszont már bármikor tud interneten oltási időpontot foglalni az akinek érvényes regisztrációja van. Már két vakcina elérhető jelen pillanatban. A regisztráltak péntekre és az azt következő napokra is tudnak időpontot foglalni a Sinopharm-vakcinával történő oltásra, illetve megnyílt a lehetőség időpont  foglalásra május 3-tól (hétfőtől) május 7-ig (péntekig) az AstraZeneca-vakcina oltásra is. 

Mindenki a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni. Az online időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu  (ez az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér lakossági portálja).

Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. Ha még nem kapott visszajelzést, itt ellenőrizheti mindenki, hogy a regisztrációja milyen státuszban van. 

Az időpontfoglalóhoz csak a TAJ-számot és születési dátumot kell megadni, majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt. A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható. (via koronavirus.gov.hu)

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1616516648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása