Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI JEGYZŐJE HÜLYE KÉRDÉSEKRE VÁLASZOLT: Lusztig alpolgi nem kap rendes öltönyt!

verhoczkizitabekuldott-kemma-hu.jpg

Egy polgár fényes-derűs, vagy talán cinikus kedvében igazán érdekes adatkikéréssel fordult a tatabányai polgármesteri hivatalhoz Lusztig Péter alpolgármesterrel és Hoffer Dávid önkormányzati képviselővel kapcsolatban. 

Olyan Kétfarkú Kutyás kérdések ezek, amelyek üdiítő színfoltjai lehetnek a későbbiekben ennek a hivatalos “műfajnak”. A vélhetően tatabányai polgár többek között ezekre az égetően fontos és mindenképpen tisztázandó kérdésekre akart választ kapni:

Használja-e Hoffer Dávid új pizzafutári munkájához a közpénzből finanszírozott önkormányzati gépjárművek bármelyikét?

Miért nem szabatnak Lusztig Péter alpolgármesternek egy olyan öltönyt, melynek a zakó részét végre be tudja gombolni? Elfogadhatatlan, hogy játszóeszközökre van pénz, de erre nincs.

Hát most lehet röhögni, ugye. Azt gondolná az ember, hogy az ilyen, cinizmust sem nélkülöző kérdésekre nem válaszol a hivatal, de Tatabánya jegyzője bizony nem tér ki még az ilyen hülye kérdések elől sem, és úgy ahogy kell, fontoskodva válaszolt is a tényleg közérdekű kérdésekre. Dr. Verhóczki Zita annyira fontosnak gondolta a tatabányaiak tájékoztatását, hogy nem is élt a törvény adta 45 napos határidő lehetőségével, gyorsan meg is válaszolta azokat.

Az is lehet, hogy a jegyző asszony ezeket a kérdéseket szereti csak igazán. Mondjuk a saját milliós jutalmának pontos összegét valamiért nem akarta elárulni legutóbb. Na, mindegy is. Ugye emlékeznek még a Monty Python Hülye járások minisztériumára? Na, ennek mintájára lesz mostantól Tatabányai Hülye Kérdések Hivatala.

A lényeg a lényeg, megszületett a válasz a hülye adatkérésre, ami tényleg annyira szép, mintha Besenyő Pista bácsi mondaná el a színpadon.

A jegyző helyt ad az alpolgármester ruhatárával és Hoffer furikázási szokásaival összefüggő kérdéseknek, mert mindketten közszereplők. Majd leírja, hogy Hoffer nem vezeti az önkormányzati tulajdonú kocsikat, Lusztignak meg nem fizetik az öltöny átszabását, mert az önkormányzati alkalmazottaknak nem fizetnek ruhapénzt. Még lehet az is, hogy ez is a megvonásokkal járt, hogy megvonták, a válaszból nem derült ki. Szerintünk tehát, ha valakit nagyon zavar Lusztig Péter ruhatára, fizesse ki neki vagy alakítsa át őt, mert a hivatal nem fogja. Esetleg hozzon létre adományozó Facebook-csoportot a témában.

Ezek után pedig tényleg lehet majd  olyan kérdésekkel fordulni a hivatalhoz, hogy  jegyző asszony hányszor ment el fodrászhoz a jutalmából? Fizetik-e Boda Bánk bajuszának ápolását?

Ha pedig a hamarosan újra megrendezendő közgyűlésen fog valaki ilyesmiről interpellálni, igazán jól fogunk szórakozni.

 Fotó: kemma.hu

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2916511376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása