Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A RÁKBETEGEK MEGTALÁLÁSÁN SPÓROL A KORMÁNY: kiakadtak a rákellenes szervezetek

rakszures.jpg

A napokban írtunk róla, hogy az emberi erőforrások minisztere felfüggesztette a rákdiagnosztikai vizsgálatokat.

Szerinte erre azért van szükség, mert egyre nő a koronavírus-fertőzöttek, fertőzésgyanús esetek és a kórházi ellátást igénylő betegek száma. Érdekes módon erre akkor kerül sor, amikor a hivatalos adatok csökkenést mutatnak mind a kórházi ellátást igénylők számában, mind a lélegeztetett betegek létszámában is. 

A helyzet súlyossága miatt közös közleményben fejezi ki aggodalmát több rákellenes civilszervezet Kásler Miklós döntését követően ma reggel.

“Mi, a daganatos betegeket segítő és érdekvédelmét képviselő civilszervezetek, ezzel a közleménnyel jelezzük és kifejezzük a népegészségügyi szűrések ideiglenes leállítása és az elmaradó kezelések miatti aggodalmunkat.

Ismerjük a Covid-19 világjárvány okozta egészségügyi nehézségeket, a hivatástudatból jelesre vizsgázó személyzet leterhelését, de tisztában vagyunk azzal is, hogy Magyarország a világ élvonalába tartozik a daganatos megbetegedések okozta elhalálozások rangsorában, – a bármilyen krónikus – betegség megelőzésében pedig sereghajtók vagyunk.

Szakmai tudásunk teljes birtokában és lelkiismeretünk szerint kijelentjük, hogy ezek az intézkedések hosszú távon súlyos, a társadalom széles rétegét érintő, komoly egészségügyi kockázatot rejtenek, ezzel magasabb pénzügyi kiadást eredményeznek, mint amennyi emberi erőforrást a kormányzat jelenleg visszatart a bevezetett rendelkezésekkel.” - szól az alábbi szervezetek nyilatkozata:

Magyar Hospice Palliatív Egyesület

Magyar Rákellenes Liga

Mályvavirág Alapítvány

Mellrákfórum – Nem vagy egyedül Alapítvány

Mellrákinfó Egyesület

Mell-véd Közösség

Nézőpontváltó Egyesület

Ráktúlélőkért, hozzátartozókért Egyesület

Tábitha Gyermekhospice Ház

Összehangolva - Gyógyít a képzeleted - Alapítvány

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1416505146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása