Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÓRIÁS POLITIKAI GUMICSONT TATABÁNYÁN: lassan 1 éve zajlik a városi cégek átvilágítása

lusztig.jpg

A tatabányaiak megkapják aktuális gumicsontjukat, hogy ismét legyen miről beszélni a város és annak vezetése kapcsán. 

Nagyon úgy néz ki, hogy most is vannak olyan munkatársak a városházán, akik különféle információkat szivárogtatnak ki az ellenzéki Fidesz-KDNP frakcióhoz. Ezért is fordulhatott elő, hogy hamarabb került elő az egyik vadfideszes Facebook- oldalon egy “leleplező” cikk, mely szerint Lusztig Péter barátja készíti a “vádiratot” az önkormányzati cégvezetők ellen potom 15 millió forintért. A fideszeseknek nagyon nem tetszik az önkormányzati cégek, többek között a T-Szol átvilágítása, gyorsan meg is írattak a lakájokkal egy cikket, amiben természetesen semmi bizonyított konkrétum sincsen, csak vádaskodás egész. Annyi, hogy Lusztig Péter alpolgármester ismeri és így többször egy társaságban vacsorázott az átvilágítást vezető dr. Neiger Tiborral. Hűha, ez aztán a leleplezés.

Ez előzte azt a posztot, amely videó tegnap jelent meg Szűcsné polgármester asszony Facebook-oldalán. Meglehetősen politikusi anyagra sikeredett, ugyanis csak annyit tudtunk meg belőle, hogy zajlik az átvilágítás, pont. Mondjuk ahhoz képest, hogy már lassan egy éve lesz, hogy megkapta az ominózus ügyvédi iroda a megbízást, már igazán illene valami eredményt felmutatni. Ami különösen érdekes, hogy az önkormányzati cégek teljes körű átvizsgálására nem kerül sor, csupán arra, hogy az önkormányzat által folyósított évi 2 milliárd elköltését vizsgálják.

 Az nem derült ki, hogy ez most mennyiben más, mint amit az önkormányzat mindig is vizsgálni szokott, vagyis, hogy a T-Szol, a T-Busz vagy éppen az Agóra hogyan és mire költi el a neki utalt pénzeket. Nyilván ezeket  folyósításkor is megnézik, valamint ne felejtsük el, hogy a cégeknek vannak felügyelő bizottságaik is, és dolgoznak nekik könyvvizsgálók is, akiknek ezeket amúgy is vizsgálni kellene, úgyhogy ez nem más, mint egy plusz vizsgálat. 

Az “átvilágítók” mindössze a 2017 és 2019 közötti időszakot vizsgálták, és ezek az ellenőrzések az ügyvezetők felelősségére is kiterjedtek, jelen pillanatban az ügyvezetők reakciójának begyűjtése zajlik, ezek után állítja majd össze végleges jelentését az átvilágítást végző ügyvédi iroda, aminek alapján, amelyben szükséges eljárásokat kezdeményez a hivatal. Innentől pedig már tényleg a hatóságok dolga lesz kinyomozni az esetleges visszaéléseket. 

Tehát remélhetőleg a választások után másfél évvel lesz valamilyen eredmény, amely kapcsán újra elindulhat egy politikai csetepaté.

Fotó: Facebook/ Hello Tatabányai

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr816504224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása