Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ROSSZ HÍR, AKI TATABÁNYÁN KÍNAI OLTÁST KAPOTT: kínaiak ismerték el, nem elég jó a vakcina

oltas_1.jpg

Elismerte a Kínai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ igazgatója, Gao Fu szombaton egy konferencián, hogy nem annyira jók a kínai vakcinák.

Ezt az AP hírügynökségre hivatkozva írta a Telex. Ebből kettő van: a nálunk is százezer szám használt Sinopharm, illetve az engedélyezett, de nem használt Sinovac.

A járványügyi vezető a Pfizerrel és más, ún. mRNS-alapú vakcinákkal összehasonlítva mondta ezt. Megoldás lehet szerinte, ha módosítanak az adagoláson, az oltások közti idő hosszán, emelhetik az ismétlő oltások számát és felmerül egyelőre nem engedélyezett lehetőségként a vakcinák keverése.

A braziloknál a Sinovac Biotech nevű kínai gyártó koronavírus elleni vakcinája a tesztelés harmadik fázisában mindössze 50,38 százalékos hatásosságúnak bizonyult, erre a kínaiak eredetileg 80-90 százalékos hatást jeleztek. 

Kínában egyelőre nem engedélyezték külföldi vakcinákat, mondván a nyugaton fejlesztett mRNS-vakcináknál nem lehet kizárni a mellékhatások kockázatát, mert ezeket egészséges embereken korábban még nem alkalmazták.

A szombati konferencián azonban már elismerően beszélt az mRNS-alapú vakcinákról, és azt mondta, hogy nem szabad csak azért nem foglalkozni velük, mert már van többféle vakcinájuk. 

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7216497500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása