Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KANCZ ÉS SCHMIDT AZ ORSZÁGOS ÉLBOLYBAN: tatabányai hivataluknál sok a lejárt tartozás

kancz-schmidt.jpg

Tegnapi cikkünkben írtunk róla, hogy a Szent Borbála kórház komoly pénzügyi gondban van. A hír először annak kapcsán került elő, dr. Kanász Gábor igazgató például a COVID ellátásban helytálló dolgozók bérein is próbál időlegesen spórolni

A táma kapcsán megnéztük a Magyar Államkincstár elérhető legfriss adatait, hogy a többi tatabányai jelentősebb intézmény hogyan gazdálkodik. Az adósságnövelésben ugyan a tatabányai Szent Borbála kórház helyi szinten az élen jár, a többiek között találunk jobban illetve rosszabbul teljesítő költségvetési intézményeket. Ezt a lejárt tartozások alapján mindenképpen érdemes vizsgálni, tehát azokat a számlákat, amelyeket már ki kellett volna fizetni, de úgy döntött a vezető, hogy egyelőre nem fizetnek.

Ezek közül két hivatal van, amely januárhoz képest február végére érve jobb, és kettő, amely rosszabb gazdálkodási eredményt mutatott. 

Először nézzük meg a jobbakat!

Az iskolai oktatással kapcsolatos feladatokért felelős, Vereckei Judit vezette Tatabányai Tankerületi Központ januárban még 6 milliós lejárt adósságot görgetett maga előtt, amit februárra sikerült 2 millióra faragni.

Hasonlóan sikerült pozitívabbá tenni a gazdálkodását Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-Főkapitányságnak. Január végén még 17 milliónyi lejárt és kifizetetlen számlával rendelkeztek, amit egy hónap alatt 9 millióra sikerült csökkentenie a vezetőknek.

Persze nem volt mindenki ilyen sikeres, hiszen voltak, akik rosszabbul gazdálkodtak intézményeikben.

Az egyik ilyen a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, amelyet a fideszes Kancz Csaba vezet jó ideje. Sikerült a kormánymegbízott csapatának több, mint a duplájára hizlalni a lejárt, de ki nem fizetett számlákat, ugyanis 37 millióról 88 millióra növelték az állományt. 

Ezzel országosan is a 2.(!) legrosszabb adósok között vannak. Náluk rosszabbul csupán a Vas megyei kormányhivatal gazdálkodott, mindenki mást sikerült lekörözniük Kanczéknak.

A másik ilyen intézet a Schmidt Csaba expolgi vezette Tatabányai Szakképzési Centrum, tavaly nyár óta a főnök ott.

Egyelőre látszatr nincs akkora gond, mert csupán 9 milliót nem fizettek ki Schmidték időre, de januárban még nem volt egyetlen fillér tartozásuk sem. Ezzel a húzással mondjuk országosan a legrosszabbak közé kerültek, ugyanis a helyi  szakképzési centrum a vidéki hasonló intézmények között a negyedik a sor végéről számítva. 

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8516497274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása