Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

LEENDŐ TATABÁNYAI ELSŐSÖK! Ma nyílik az általános iskolák beiratkozási felülete

sarberki.jpg

Mától megnyílik az általános iskolák beiratkozására szolgáló felület, merthogy vannak dolgok, amelyeket akkor is intézni kell, ha minden kötél szakad, ilyen például a gyerekek különböző nevelési intézménybe történő beiratása.

Erre vonatkozóan egy részletes útmutatót tettünk mi is nemrég közzé az Oktatási Hivatal alapján. Itt mindent megtalálsz, ami az iskolákba illetve az óvodákba történő beiratást érinti.

Most a dolognak az ad újabb aktualitást, hogy fontos határidő közeleg az általános iskolát kezdő nebulóknak április 15–16-án esedékes az általános iskolai beiratkozása, ami idén több mint 95 ezer gyerkőcöt érint. Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ (KK) elnök nyilatkozott ennek kapcsán a Magyar Nemzetnek. A járványhelyzet miatt kérik, hogy online intézzék a szülők agyermekük beíratását. Ezt elősegítendő már MA, AZAZ ÁPRILIS 10-ÉN megnyitják a Kréta-rendszert használó iskolák esetében a jelentkezési felületet.

Most az elektronikus beiratkozáshoz csak a lakcímkártyát kell feltölteni, a többit elég lesz a szeptemberi tanévkezdésnél személyesen bemutatni. Most választunk hittan és etikaóra közül. 

Szabály szerint a saját körzetébe tartozó gyermeket minden iskola köteles felvenni, ha ezen felül marad még férőhely, akkor lehet a körzeten kívüli diákokkal feltölteni az intézményt. Az általános iskolák nem tarthatnak felvételi vizsgát, kivétel az alkalmassági a sportiskolákban.

Hajnal Gabriella elmondta azt is, hogy az Oktatási Hivatalhoz benyújtott kérelmek alapján mintegy 16 ezer hatéves gyermek marad további egy tanévet az óvodában. Az iskolakezdést egy évvel halasztók idei létszáma nagyságrendileg nem változott tavalyhoz képest.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5116496510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása