Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A GYEREKEKET IS BEOLTJÁK KORONAVÍRUS ELLEN? Jelentkezni még nem tudsz rá

oltas-gyerek.jpg

Komolyan előtérbe került a gyerekek oltása idehaza, ugyanis a többszörösére nőtt a közöttük előforduló súlyos esetek száma a koronavírus-járvány 3. hullámában.

„A gyerek korosztályban az igazolt fertőzések számához képest 7 százalék körül van a súlyos esetek száma. Ez tavaly, a járvány kezdetekor 1 százalék körül volt” – ezt Póta György házi gyermekorvos nyilatkozta, akit az RTL Híradója kérdezett meg. Szerinte nem csupán a miniszterelnök által emlegetett 16-18 éves korosztály oltása lenne fontos, ha nem mindenkié. Az pedig egyenesen elengedhetetlen lenne már most, hogy a krónikus beteg gyerekeket beoltsák: „Nagyon sok krónikus beteg van: cukorbeteg, immunbeteg, akiknek az oltása a rizikócsoport miatt lenne rendkívül fontos”. 

 

A szakember szerint addig nem érdemes arról beszélni, hogy lezérjuk a járványt, amíg a közösségbe rendszeresen járó gyerekek nincsenek átoltva.

Mint emlékezetes, Orbán Viktor miniszterelnök még pénteken beszélt arról, hogy várja az Operatív Törzs válaszát arról, hogy megkaphatják-e a koronavírus elleni oltást a 16 és 18 év közötti gyerekek. 

Az oltások tekintetében éllovas Izraelben már több száz, 12-16 év közötti gyereket oltottak be, ott ezt a Pfizer vakcinájával tették meg. Ezen kívül még a Moderna teszteli oltását 6 hónapnál idősebb gyerekeknél, illetve az Astrazeneca is elindította tesztjeit.

Az azonban hozzátartozik az igazsághoz, hogy jelen pillanatban itthon a regisztrációra alkalmazott kormányzati felületen gyerekek számára nem engedélyezett a jelentkezés.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3816490130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása