Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

RENDKÍVÜLI HÍR: HOLNAP KEZDIK ÉPÍTENI A TATABÁNYAI VASÚTÁLLOMÁST! Nagyon vártuk!

allomas_tb.jpg

Ma délután rendkívüli hír érkezett szerkesztőségünkbe, amely szerint már holnap elkezdődik az új vasútállomás építése Tatabányán. Először a régit kezdik elbontani, majd rekordgyorsasággal megépítik az újat. Orbán Viktor miniszterelnök az esti órákban sajtótájékoztató keretében kér majd bocsánatot a tatabányaiaktól, hogy annyi ígérgetés után még mindig nincs meg a várva várt állomás a megyeszékhelyen.

Információink szerint a miniszterelnök bejelenti azt is, hogy a vasútállomás építését az ország szempontjából kiemelten és iszonyatosan nagyon fontos beruházásnak minősíti, ezért szeptemberre el kell készülnie. Ennek érdekében titkosszolgálati eszközöket is bevetnek majd, a NASA-tól kap az ország titkos gépeket, hogy időben készen legyenek.

Orbán elmondja majd azt is, hogy a lakosság megértését kérik, ugyanis amíg a titkos gépek dolgoznak, le kell hogy takarják a lakosság szemét. Ehhez természetesen biztosítanak majd sötét, fideszes szemellenzőket is. A kormányfő hozzáteszi azt is, hogy a jövő év január elsejétől minden tatabányai polgár visszamenőleg kártérítés kap, függetlenül attól, hogy közeledett-e vonattal az elmúlt harminc évben, vagy sem. Este fogja megszavazni az országgyűlés azt a törvényjavaslatot is, ami arról szól majd, hogy minden helyi politikusnak, pártprefenrenciától függetlenül, részt kell vennie a beruházás munkálataiban hetente legalább egy alkalommal.

A hírek szerint a törvény tartalmazz egy, a városlakókhoz szóló zenés könyörgés megírását is, Bocsássatok meg, hogy ennyit hazudtunk címmel, amit az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Nagy Feró komponál majd, a bányászhimnusz dallamaiból.

A könyörgést minden év április elsején  az éppen aktuális városi képviselő-testületből álló kórusnak kell énekelnie a Turul-szobornál térdepelve.

Aki nem hiszi, pontosan tudja, milyen nap van ma.

 

Fotó: máv

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5016487786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása