Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ITT A TATABÁNYAI HÜLYE TÁJÉKOZTATÓ: Sötét a stáb, mint az alagút

aluljaro_bandida_sberek_bencsik.jpg

Elég érdekes írás jelent meg a városi oldalon az épülő sárberki aluljáróval kapcsolatban. Elsőre mindjárt az tűnik fel az olvasó és értelmező embernek, hogy nem utalnak rá, sem a címben, se máshol, hogy kinek tették fel ezeket a kérdéseket: a polgármester asszonynak, egy hivatali szakembernek, vagy Béla bácsinak az ötödikről? Szóval már megint a kommunikáció csúcsa.

Az egyébként jó dolog, hogy tájékoztatni akarják a lakosságot, de ez a forma most, valljuk be, nem sikerült. Ráadásul meg lehetett volna oldani online lakossági fórum formájában is, internet már szinte mindenkinek van otthon, és akkor még kérdezhettek volna a városlakók. Mert ebből a kérdezz-felelekből nem sok minden derül ki. Azt kell mondjuk, ez a tájékoztató rosszabb, mint a Müller Nyunyóka által vezetett operett törzsé, de még a folyamatosan a semmit bejelentő Gulyás Gergelyénél is, ott legalább azt tudjuk, ki beszél.

Azért vannak itt érdekességek, mindjárt az első kérdésnél, mármint, hogy megszüntetik-e a Pilinszky és a Sárberki utca találkozásánál lévő illegális átjárót? Erre az a válasz nagyjából, hogy az MÁV dolga, az önkormányzat nem intézkedhet a MÁV területén, de szólni fognak majd nekik. Értjük mi, hogy nem intézkedhetnek, de azért valami nyomást helyezhetnének rájuk, vagy nem? Elég sok embert ütött el már ott a vonat, legutoljára egy gyerek esett áldozatul. A másik kérdésre is nem a válasz, illetve a MÁV-ra való mutogatás, amely szerint nem építenek zajvédő falat a környékre. A harmadik kérdés: Mi lesz a sorsa a vasút - Fellner sportpálya - új összekötő út által határolt területnek? Ez most egy szimpla rét, ami száraz nyarakon néha kigyullad. Lehetne belőle a Csóni-tóhoz kapcsolódó park is akár. Erre azt felelte a “valaki”, hogy megvizsgálják az ötletet.   

Majd a következő kérdés: végleges átadás után hogyan lehet majd kerékpárral átjutni a Polacsek utcából a Köztársaság úti nagy bicikliútra? 

Válasz: a Polacsek utcából egyesített gyalog- és kerékpárúton lehet végig eljutni a Sárberki csomópontig. Nem az úton vezetik a kerékpárosokat, a kereszteződéseknél gyalogátkelővel biztosítják a gyalogosok/kerékpárosok védelmét. A Köztársaság úti biciklisút és a Sárberki csomópontba kifutó kerékpárút ebben a projektben nem lesz összekötve, a későbbiekben tervezi a város, hogy a Vízmű melletti közterületen vezeti a kerékpárosokat a Köztársaság útra.

Ezt nem pontosan értjük, mit jelent, lesz egy, a Csónakázó-tó szélét keresztbe vágó bicikliút, vagy micsoda?

Nagyjából ezeket lehet megtudni a alany nélküli “riportból”, olyan talán, megvizsgáljuk, nem a mi dolgunk válaszokat adott a névtelenségbe burkolózó valaki. Lehet, hogy azért, mert neki is kínos?

Fotó: Bencsik János

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5516481130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása