Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SIKERÜL SCHMIDTÉK TÖRVÉNYSÉRTÉSÉT JAVÍTANI? Tatabányán tét, két ovi és két szolgáltatóház

micimacko_ovoda_urbsa-hu.jpg

Újra nekirugaszkodik a tatabányai önkormányzat, hogy két szolgáltatóházat és két óvodát felújítson, ha már rendelkezésre állnak a források.

Szerdán jelent meg az a közbeszerzési kiírás, melyre április 7-ig várják az ajánlattevőket. A Felsőgallai és Alsógallai szolgáltatóházak, valamint a Benedek Elek és a Micimackó óvoda felújítására várják a vállalkozókat.

A kiírásról a következőket lehet tudni:

Felsőgallai szolgáltatóházban (Tatabánya, Szent István utca 21-23.) jelenleg könyvtár, levéltár, kirendeltségek, háziorvosi rendelő, gyógyszertár, posta működik. A létesítmény külső munkáinak végzése alatt a szolgáltatások működését biztosítania kell a nyertesnek. A belső helyiségek felújítása is szakaszosan történik, a kivitelezés ideje alatt az épületben biztosítani kell az ügyfélforgalmat. A tervezett munkákat 8 hónap alatt kell elvégezni.

Alsógallai szolgáltatóház (Tatabánya, Mátyás király út 20.) belső felújítási munkáit és az épület külső nyílászárócseréit szakaszosan kell megvalósítani. A kivitelezés ideje alatt az épületben egészségügyi alapellátás fog működni. A felújítást összesen a munkaterület átadásától számított 3 hónap alatt kell befejezni.

A Benedek Elek Óvoda (Tatabánya Béke u. 2.) esetén 6 hónapig tartó munka kezdődhet. A nyertes kivitelezőnek szigetelések, energetikai felújítások, burkolatok felújítása és nyílászárócserék képezik a feladatát.

Hasonló munkák várnak a közbeszerzés nyertesére a Micimackó Óvodában (Tatabánya Esztergomi u. 8.). Itt a teljesítési határidő: munkaterület átadásától számított 3 hónap lesz.

Ezt a projektet (ugyanezen helyszíneken és tartalommal) már 2019 nyarán megpróbálták Schmidt Csabáék elindítani, de nem jártak sikerrel, ugyanis a Miniszterelnökség Közbeszerzési Felügyeleti Főosztálya (KFF) súlyos jogsértésre hivatkozva megtagadta a támogatás igénybevételét. Az önkormányzat így 2019 decemberében, az önkormányzati választás után elengedte egy időre ezt a kérdést.

Érdekes egyébként betekinteni a Jogi- és Közbeszerzési Bizottság 2019. december 5-i ülésének jegyzőkönyvébe

A most is a bizottságot vezető Pataki Zoltánné, illetve az önkormányzat jogi osztályának akkori vezetője dr. Varjú Márta egybehangzóan csak néztek ki a fejükből, hogy addig évek óta tudták folytatni ezt a gyakorlatot, most meg kiderült, hogy mégsem helyes.

Talán az akkori jogászok nagyobb odafigyelésével a tatabányai gyerekek régen élvezhetnék a felújított ovikat illetve a felnőttek a szolgáltatóházak szolgáltatásait. 

Vajon most többe is fog kerülni a kivitelezés?

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3316472820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása