Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

LECSAPOTT SZÜCSNÉ A VÁROSI CÉGEKRE: holnaptól Tatabányán ő lesz a városi cégek ura is!

szucsne-fboldala.jpg

Kihasználva a koronavírus járvány kapcsán bevezetett egyszemélyi döntéshozatalt, Szücsné Posztovics Ilona Tatabánya város polgármester megragadta a marsallbotot.

Magához vette gyakorlatilag a városi cégek irányítását, amivel elég érdekesen alakulhatnak a viszonyok a helyi politikai-gazdasági életben. Mindez a járványhelyzet végéig nem is jelent nagy változást, de később érdekes döntési helyzetek kialakulására ad lehetőséget.

Március 5-i dátummal fogadott el a polgármester asszony egy rendeletet, amelyben a T-Szol Tatabányai Szolgáltató Zrt Alapszabályát módosítja. Az Önkormányzat, mint a társaság 100 százalékos tulajdonosa nem csupán a cég vezetőit nevezi ki (annak alkalmazási, anyagi feltételeivel együtt), hanem az összes olyan társaságét, amelynek tulajdonosa a T-Szol vagy pedig irányítja azt. Ez vonatkozik társadalmi szervezetekre is.

A módosítás kiterjed a beszámolók és üzleti tervek elfogadására, a vezető tisztségviselők kinevezésére, visszahívására, díjazásuk megállapítására és a prémiumfeltételek meghatározására. Szóval gyakorlatilag rövid pórázon tartja a cégeket, ezzel mintegy kivonva őket az eddig kisgömböc módjára mindent bekebelező T-Szol igazgatóságának uralma alól. A módosítás holnaptól lép életbe, ami azt is jelenti, hogy jelen pillanatban Szücsné egy személyben vállalja a felelősséget a fentiek tekintetében. 

Ez egy meglehetősen kétélű fegyver politikai szempontból, mert amíg nem működhet a közgyűlés, addig csak a polgármester asszony dönt a lényegi kérdésekben, amint azonban összeül a képviselőtestület, onnantól minden egyes cég, minden egyes, a fentieket érintő kérdésében alkudozni kell a politikai szereplőknek.

Mi kíváncsian várjuk, mi sül ki ebből, mindenesetre ezzel véget ér egy időre a T-Szol elnökének mindenhatósága.

Most, egy ideig Szücsné Posztovics Ilona lesz Tatabányán a mindenható.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7416472500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása