Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KISZIVÁRGOTT MINISZTÉRIUMI LEVÉL: ennél sokkal több halott és súlyos beteg lesz

analis_teszt.jpg

Akár 250 elhunytnál is több lehet hamarosan naponta, legalábbis erről számolt be, egy belső minisztériumi levélre hivatkozva az RTL Klub. A levélből egyelőre a pontos időpont nem derült ki.

Mint emlékezetes, tegnap 11.132 új fertőzöttet, 227 elhunytat, 10.583 kórházban és 1237 lélegeztetőgépen ápolt embert jelentett a kormányzati tájékoztató oldal. Az RTL Klub, a birtokába került belső minisztériumi levélre hivatkozva jelzi, hogy ez még nem a csúcs.

A levélben 14 ezer kórházi ággyal és napi 250, vagy afölötti elhalálozott emberrel számolnak, azt nem közölték a híradóban, hogy mikor lesz ez, és mennyire hosszan fog tartani.

A műsornak nyilatkozott a Magyar Orvosok Szakszervezetének elnöke, aki elmondta, a kórházakon elképesztő nyomás van, az orvosok és az ápolók gyakorlatilag egy perc megállás nélkül dolgoznak. Sajnos ezáltal előbb utóbb növekedni fog a hibák száma is, ami jelen helyzetben elkerülhetetlen. Arra a felvetésre, hogy Gulyás Gergely miniszter-kormányszóvivő szerint nincs kapacitásprobléma, Szabad Zoltán elnök azt mondta, hogy nagyon nem mindegy, milyen képzettségű orvost tudnak a covidos területre mozgósítani, hiszen ott a legjobb sebésszel sincsenek igazán kisegítve.

Az RTL Híradójának birtokába került egy másik belső levél is, amely szerint a Heim Pál Gyermekkórházban is fognak - a gyermekellátás folyamatos biztosítása mellett, - légzéstámogatást vagy intenzív lélegeztetést igénylő koronavírusos betegeket 25, egyéni mérlegeléssel pedig 35 éves korig fogadni.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8816472302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása