Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MIÉRT SZÍVATJÁK A TATABÁNYAI IDŐSEKET? A kórház és a hivatalok pedig kukát játszanak

oltasos.jpg

Komolyan nem értjük, miért kell már megint szívatni a tatabányai embereket, miért nem lehet normálisan tájékoztatni a városlakókat, példának okáért az oltásokról.

A legújabb hír, hogy folytatódik a tömeges oltás március 23-án és 24-én, és egy ún. vakcina-járat indul Tatán a buszállomás és az ottani oltópont között, félóránként. Szputnyik V vakcinával fognak oltani az ottani oltóponton, ami rendben is lenne, de az már kevésbé oké, hogy a tatabányai idősek egy részének Tatára kell átbumlizni, ha meg akarja kapni az oltást, mint azt háziorvosoktól megtudtuk. Namármost, akinek nincs autója, vagy itt élő gyereke(i), rokona(i) azok nem tudnak átmenni, vagy nem ér rá pont akkor az ismerős átvinni őt, két-három órát rászánva erre mutatványra.

Ami a legfelháborítóbb, hogy erről  sem a Szent Borbála kórház, sem a polgármesteri hivatal, de még csak a kormányhivatal oldalán sincs írva egyetlen szó sem. Mégis mit csinálnak ennek a három tatabányai intézménynek az illetékesei? Nem az lenne a dolguk, hogy minden fontos dologról ,főleg ami a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos, tájékoztassák a lakosságot? Tényleg a tatai alpolgármestertől kell kapnia valamiféle információt a tatabányaiak? Tehát nagyjából úgy néz ki a dolog, hogy a tatai városi oldalt és Facebook-oldalt kell néznie a népnek, ha a tatabányaiak érintő eseményekről tájékoztatást szeretne kapni. 

Persze önmagával az oltás szervezésével más probléma is van: miért kell egy tatabányai idős embernek átmenni a szomszéd városba oltásért? Miért nem “jön” az oltás közelebb hozzájuk? Tatabányán is meg lehetett volna értelmesen szervezni az oltásokat a kórházi oltóponton kívül is. Persze ha engednék végre, hogy máshol is legyenek oltpontok. 

Ott vannak mindjárt az üresen álló iskolák, amelyeknek a tornatermeibe simán lehetne oltani, lenne elég hely arra, hogy mindenki kivárja az esetleges mellékhatásokat, és pöröghetne az egész. Angliába a templomokban és a stadionokban is oltanak, nálunk miért ne lehetne. Minden városrészben vannak iskolák, ahová be lehetne hívni a lakosságot kényelmesen, még a mozgásukban korlátozottakat is.

De sajnos ebben a káoszban, még az ilyen alacsonyra rakott lécet sem tudják az illetékesek megoldani.

 

 A fotó illusztráció

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5616471748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása