Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KÉPGALÉRIÁN A TATABÁNYAI 30 MILLIÁRDOS CSARNOK: tartalékhelyszínnek impozáns lesz

multicsarnok-tb_210302-magyarepitok-nagymihaly01.jpg

A tatabányai multifunkcionális sportcsarnok látványosan kezdi elnyerni végső, különleges „kavics” formáját,  a szerkezetépítés befejező szakasza felé közeledve.

A csarnok építése kapcsán éppen tegnap írtunk róla, hogy a kivitelezés költsége most már elérte a 30 milliárd forintot, melyet a Mészáros Lőrincék nevével fémjelzett Épkar Zrt. és Fejér-B.Á.L. Zrt. konzorcium épít.

Az összeg főleg annak fényében tűnik soknak, hogy a sportcsarnok a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságnak csupán tartalékhelyszíne lesz. Annyiban lehet neki örülni, hogy Tatabánya sportéletében (kézilabda, kosárlabda, röplabda, tenisz, vívás, cselgáncs) jelentős szerepet tölthet be és jelentősebb rendezvények szervezését is lehetővé teszi, elkészülte után. 

multicsarnok-tb_210302-magyarepitok-nagymihaly02.jpg

multicsarnok-tb_210302-magyarepitok-nagymihaly03.jpg

A projekt 2021 október végére készül el, a beruházással kapcsolatosan a Magyar Építők készített beszámolót, illetve tett közzé az építésről egy képgalériát.

Jelenleg is zajlik az acélszerkezet szerelése, mely 2020 augusztusában kezdődött és előreláthatólag 2021 áprilisában fejeződik be.  A csarnok acélszerkezete több nagyobb építési egységből áll, melynek gyártása és helyszíni szerelése tervezetten halad.  A nagyméretű acélszerkezetek a Weinberg ’93 Kft. sárospataki gyártóüzemében készültek, amelyeket speciális szállító járművekkel szállítottak a tatabányai építési helyszínre.

multicsarnok-tb_210302-magyarepitok-nagymihaly04.jpg

multicsarnok-tb_210302-magyarepitok-nagymihaly06.jpg

A főtartók elhelyezését követően beépítésre kerültek a vasbeton lelátó-, és hozzá kapcsolódó lépcsőelemek, mellyel a küzdőtér is megkapja végleges formáját. A 6000 férőhely egy része az említett vasbeton szerkezet mellett acél mobilszerkezettel lesz biztosítva, amely zárt állapotában szélesíti a küzdőtér alkalmazási lehetőségeit.

multicsarnok-tb_210302-magyarepitok-nagymihaly05.jpg

multicsarnok-tb_210302-magyarepitok-nagymihaly07.jpg

A szerkezetépítéssel párhuzamosan zajlanak az épületvillamossági, gépészeti alapszerelési munkálatok, illetve a több mint 3 ezer négyzetméter felületű impozáns függönyfal beépítés is. A következő hetekben az épület bezárására kerül sor, mellyel párhuzamosan a tetőszerkezet hő-és vízszigetelése is befejeződik.

A külső munkák kapcsán a közműépítési feladatok befejező stádiumba érkeztek és előtérbe került az út- és parkolóépítés.  A meglévő parkolók mellé több mint 300 darab új parkoló épül.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9516459270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása