Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÍGY INDUL TATABÁNYÁN A REGGELED: összefoglaltuk az életbe lépő rengeteg változást

turul-alulkoronavirus.jpg

Ma hajnaltól érvényesek a legújabb rendelkezések, többek között a kormány által bevezetett korlátozások. Készítettünk egy összefoglalót, mely területeket és hogyan érintik a hétvégén meghozott jogszabályok, rendelkezések.

Ezentúl mindenhol maszkot kell majd hordani, ha lakott területen belül járunk, ami eddig ugye csak a tízezer főnél nagyobb településeken, illetve ha az önkormányzat úgy döntött, akkor volt kötelező a maszkviselés. Ez alól a hat évnél fiatalabbak, illetve az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személyek a kivételek.

Hogy milyen üzletek maradnak nyitva és a kormány egyéb rendelkezéseiről olvasd el összefoglalónkat!

Tegnap este Szücsné Posztovics Ilona polgármester asszony is kihirdette a mától Tatabányán életbe lépő rendelkezéseket, amelyek életünk számtalan területét érinti, az oviktól a hulladékudvarokon át a temetkezésig.

Természetesen, mint ilyenkor megszokhattuk, a helyi tömegközlekedést biztosító T-Busz által követett menetrend is változik.

A változások az igazságszolgáltatást sem kerülik el, az elkövetkező hetekben alkalmazott szabályokról itt írtunk.

Okmányaid miatt ne fájjon a fejed, a jelenlegi járványhelyzetben aggódásnak nincs helye.

Az egészségügy teljes kapacitását most a járvány megfékezésére fordítják, ezért szinte minden műtétet felfüggesztettek.

Miután most derült ki, hogy sok tekintetben hazaparancsolnak sokunkat, teljesen érthetően feleslegessé váltak a bérletek, így ha neked van ilyened, szerdáig igyekezz visszaváltani, addig ingyenesen megteheted!

Az adóhatóságnál a fertőzések megelőzésének céljából a NAV tatabányai ügyfélszolgálatain a személyesen megjelenő ügyfeleket előzetes időpontfoglalás alapján fogadják. Az egészségügyi szolgáltatási járulék ügyintézése, a csekkigénylés és a beadványok beadása időpontfoglalás nélkül is intézhető.

Az egy jó hír, hogy kevesebb áramszünetre számíthatunk a veszélyhelyzet mostani idején, miután sokunkat hazarendeltek és szeretnék, hogy otthon is maradjunk. Mindezt az E.on jelezte, egyúttal azt is közölték, a személyes ügyintézést felfüggesztették. 

Sajnos a legnehezebb helyzetben a gyermekvédelmi intézmények által érintettek vannak, ahol tegnaptól kijárási és látogatási tilalmat rendeltek el.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9916453788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása