Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

FONTOS TUDNIVALÓK A TATABÁNYAI SZÜLŐKNEK: márciusra kérheted az ingyen netet!

tavoktatas_altalanos_iskola-hwsw-hu.jpg

Fontos tudnivaló, hogy az általános iskolások szüleire, illetve az ezekben az intézményekben dolgozókra is kiterjesztette a legújabb kormányrendelet, az ingyenes vezetékes internethozzáférési lehetőséget.

Hétfőtől, azaz március 8-tól Magyarországon az általános iskolák is digitális oktatásra állnak át a középiskolák és a felsőoktatási intézmények mellett. Egy március  6-án hatályba lépett jogszabály szerint az alapfokú intézményekben (általános iskolák) tanuló, vagy oda járó gyermekek szülei, törvényes képviselői, illetve az ezen intézményekben dolgozók márciusban díjmentességet kérhetnek a digitális oktatás során igénybe vett vezetékes internetszolgáltatás használatához.

A kormány először egy november 14-én kihirdetett kormányrendeletben biztosította a fenti mentességet, ám akkor csak az aktuálisan érintett, digitális oktatásra átállt, középfokú intézményekben tanulók (illetve szüleik), valamint az ott dolgozók számára. A rendelet hatályát azóta több alkalommal is meghosszabbította a kormány, legutóbb éppen február végén.

A kedvezmény igénybe vételére a szolgáltatók ügyfelei az első két hónapban a szolgáltatóknál tudtak regisztrálni, ezt követően azonban a cégek adminisztrációs nehézségekre hivatkozva a regisztrációt lezárták. A mostani rendeletmódosítást követően a regisztrációra újra lehetősége lesz az érintetteknek, az erre rendelkezésre álló regisztrációs időablakot az összes szolgáltató köteles weboldalán feltüntetni a következő napokban. Az ügyfelek az áprilisban kézhez kapott számlával részesülnek majd a kedvezményben.

Úgy tudja a hwsw.hu, hogy a középfokú oktatásra kiterjedő kedvezményt eddig a vártnál lényegesen kevesebben, pár tízezren igényelték - egyelőre nincsenek arra vonatkozó becslések, hogy a mostani rendelet a támogatottak számát hogyan befolyásolhatja majd.

A most kiterjesztett kedvezményt az általános iskolák április 7-re tervezett újra nyitását követően várhatóan nem hosszabbítják meg, illetve addig tartják fent, amíg az intézmények digitális oktatásban működnek.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5416453096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása