Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

IGAZÁN ALJAS HÚZÁS A KORMÁNYTÓL: törlik a nyilvántartásból, milyen oltást kapsz!

bencsik-janos-orban-viktor-pestibulvar-hu.jpg

Egyelőre csak találgatni lehet, hogy két hét elteltével miért változtattak az ún. védettségi igazolvánnyal kapcsolatos szabályokon. Mintha a felelősség elől menekülne a kormányzat.

Mint ismeretes a nemrég életbe lépett kormányrendelet alapján háromféle módon lehet igazolni a koronavírus elleni védettséget: ha valaki megkapta a védőoltást, vagy igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen, illetve ha valaki vélhetően átesett a fertőzésen, de nem tudott erről vagy nem készült erről teszt és utólag elvégzett ellenanyag-vizsgálat igazolja a fertőzésen való átesését is.

Annyiban megkönnyítik a dolgunkat, ha például valaki megkapta a védőoltást, nem kell igényelnie az igazolványt. Az állam hivatalból postázza az ingyenes kártyát, annak kiállítását külön nem kell kérni. 

És itt jön a tegnap kihirdetett kormányrendelet a képbe, ahol a védőoltások típusának megjelölését törlik az igazolványból illetve ami nagyobb baj, a publikus központi nyilvántartásból is. Ez a mai napon már életbe is lépett.

Mielőtt bárkinek sokáig keresni kelljen, álljon itt a közlöny kiemelt részlete:

A szemük előtt lebeghetett mondjuk az a lengyel intézkedés, hogy az orosz és a kínai vakcinát megkapók ugyanúgy korlátozás alá esnek, mint akit nem oltanak be. 

Felmerül a kérdés, ha bármi gond lesz valamelyik oltással, hogyan fogjuk igazolni, hogy bennünket is azzal oltottak el. Ez már tényleg az emberkísérlet irányába mutat.

Mi azt javasoljuk, hogy az oltás helyén mindenképpen kérjen igazolást, milyen vakcinával oltották be.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6716442922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása