Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÉPÜL TATABÁNYA KORSZAKOS ALAGÚTJA: mikor, mire számíts, hol érdeklődhetsz!

alagut_3.jpg

Mint ismeretes, már zajlik egy ideje a „Tatabánya, Bánhida és Sárberek városrészeit összekötő út és alagút építése.

Közben zajlik még a különböző építési engedélyek elkészítése, tekintettel arra, hogy a beruházás részben Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatához tartozik (útépítés), részben pedig a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-hez (alagút), a kivitelező az A-Híd Építő Zrt. A tervezett beruházás közúti kapcsolatot teremt Bánhida és Sárberek között vasúti híddal, közúttal, bicikli úttal, a gyalogosoknak járdával. 

A tervezett útszakasz a Madách út – Polacsek köz csomópontjából indul, keresztezi a Dubnik patakot, a gázcsere telep előtt érinti a Turul utcát, majd aluljáróval keresztezi a Budapest – Hegyeshalom MÁV vasúti fővonalat és a Vízmű bejáratában csatlakozik a Sárberki gyűjtőúthoz. A mintegy 824 m hosszú, új nyomvonalú összekötő út 2x1 forgalmi sávos kialakítású, mely magában foglal egy közúti aluljárót a vasútvonal alatt. Az összekötő út helyi közút, 6,50 m burkolatszélességgel, 1,00 m padkaszélességgel. Az úttal párhuzamosan egyoldali gyalog- és kerékpárút épül. A szakaszon két, 21,00 m hosszú és 3,00 m széles autóbusz öböl kerül kialakításra, 2,50 m peronszélességgel.

Már zajlik a beruházás megvalósításhoz szükséges ideiglenes vasúti terelővágány építése és felhívjuk mindenki figyelmét, hogy kellemetlenségekre kell felkészülni.

A munkavégzés során nagyobb zajhatásra kell majd számítani, mivel a legmélyebb pontján közel 10 m-es mélységben végzett munka komoly nagygépes építési technológiát kíván meg, figyelembe véve az ott dolgozó emberek biztonságának, az építés közbeni vízkiszorítás feltételeinek biztosítását is. Az út két végén kiépítendő csomópontok ideiglenes forgalomterelést is szükségessé tesznek. A lakosság közlekedését szükség esetén kisebb terelésekkel, sávlezárás mellett biztosítja a kivitelező.

Közzétettek néhány tájékoztató jellegű, a munkafolyamatok ütemezését behatároló időintervallumot: 

Terelővágány építése:                           2020. július - 2021. március 

Réselési munkák vasúti híd építése:   2021. március - 2021. november 

Terelővágány bontása:                         2021. november 

Aluljáró építése:                                    2021. december 

Útépítés:                                                2021. március - 2022. november 

Befejező munkák:                                 2022. november - 2023. március 

Ami talán sokakat érdekel, hogy az építkezéshez szükséges anyagokat hol mozgatják:

A munkaterület megközelítése a lenti képen jelölt útvonalakon történik. A kivitelezés időszaka alatt különböző, nagytömegű járművek (pl.: betonmixer, négytengelyes tehergépkocsi) közlekednek ezeken az utakon. Ezek mellett felmerülő lehetséges rezgés- és zajforrás a szádlemez verőgép és a réselőgép.

Az városi oldal közzétette azokat a kontakt lehetőségeket, ahová a projekttel kapcsolatos kérdéseket, javaslatokat, kérik. Ezeket 2021. március 15-ig juttassák el a bsaluljaro@tatabanya.hu e-mail címre. A kérdések és az azokra adott válaszok a tájékoztató közzétételétől számított 30 napon belül kerülnek ki a www.tatabanya.hu honlapra, összesített formában. 

A kivitelezési munkavégzéssel kapcsolatos észrevételek, panaszok bejelentését a kivitelezést végző Vállalkozó, (A-Híd Zrt.) által üzemeltetett e-mail címre kérjük bejelenteni: panasz.tatabanya@hid.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9216441406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása