Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

AHOL A LAKOSSÁG FELÉT BEOLTOTTÁK: Izraelben rengeteg hely újranyílik, kevesebb a korlátozás

pfizer_vakcina.jpg

Magyarországon egyelőre csupán irigykedhetünk, hogy van olyan ország, ahol hatalmas lépéseket tehetnek az élet normálisabbá tételében. 

A lakosság közel felét oltásban részesítő Izrael jelentősen enyhíti a korlátozásokat, miután az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a vizsgálatok azt mutatják, hogy a koronavírus okozta megbetegedések kockázata 95,8 százalékkal csökkent azoknál az embereknél, akik mindkét adagot megkapták a Pfizer vakcinájából. 

A láz és a légzési nehézségek megelőzésében még jobbak a mutatók, ezek kialakulását 98 százalékos hatékonysággal akadályozza meg az oltás.

Vasárnaptól kinyithatnak az üzletek, éttermek, könyvtárak, múzeumok, állatkertek és turisztikai látványosságok, de továbbra is előírják a maszkviselést és a távolságtartást. 

Más helyszínek, mint az edzőtermek, szállodák és zsinagógák egyelőre oltási igazolvánnyal lesznek látogathatók. A hat hónapig érvényes igazolványt az egészségügyi minisztérium állítja ki, egy héttel a második oltás után. Újra lehet  koncerteket és sporteseményeket is rendezni, zárt térben legfeljebb 300, a szabadban maximum 500 résztvevővel.

Jelenleg Izraelben a legmagasabb az átoltottsági arány a világon, a 9 milliós országban a lakosság több mint 49 százaléka kapta meg már legalább az első dózist az oltóanyagból. Benjamin Netanjahu miniszterelnök szerint a következő két hétben az 50 év feletti izraelieknek már a 95 százaléka be lesz oltva. (via 24.hu)

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6716434432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása