Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

AGRESSZÍV TATABÁNYAI KUTYATULAJ: póráz helyett lerúgta az őt számonkérőt, pénzzel megúszta

lerugta-blikk-hu.jpg

Egy súlyos testi sértés kísérlete miatt indult ügyet zártak le azzal, hogy a tettes 90 ezer forint “bánatpénzt” fizetett a megrugdosott félnek.

A történet dióhéjban két kutyasétáltatóról szól, valószínűleg nem gondolták, hogy így végződik. Az elkövető férfi kutyájával sétált 2019. december 28-án délután Tatabányán, és találkozott egy másik személlyel, aki szintén a kutyáit sétáltatta. Utóbbi illető kistestű kutyáit féltvén azokat a kezébe vette és szólt a másik férfinak, hogy kössön pórázt a kutyájára, mert szerinte veszélyezteti az övéit.

A későbbi tettes a férfi erre nem volt hajlandó, hanem vitatkozni kezdett a másik kutyással, aki egy ház bejárati lépcsőjén állt. Sőt egyszercsak előbbi odaszaladta a másikhoz és két kézzel meglökte őt. A sértett a lökés következtében, kezében a két kutyájával, leesett a lépcsőről. Az agresszor ezután elindult a helyszínről, a másik pedig ment utána és felszólította, hogy álljon meg, mert hívja a rendőrséget.

Több se kellett az agresszív férfinek, először egy rúgással földre küldte a sértettet, majd a földön rugdosta őt. A sértettnek ugyan 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, de ez csupán a véletlennek volt köszönhető, az elkövetett cselekmény alkalmas volt 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására. A sérüléseken kívül a sértett cipője és kabátja is megrongálódott.

A Tatabányai Járási Ügyészség a büntetőeljárást felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta, amely alatt az elkövető a sértettnek kilencvenezer forint jóvátételt fizetett. Az ügyészség állásfoglalása szerint a büntetőjogi rendelkezések szerint nem büntethető, aki a három évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítői eljárás keretében a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette. Az elkövető a bűncselekménnyel a sértettnek okozott sérelmet jóvátette, ezért a Tatabányai Járási Ügyészség az eljárást megszüntette. (kemma.hu)

fotó: blikk.hu

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8816426424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása