Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

LESZ TATABÁNYÁN NYILVÁNOSSÁG: vagy a “milliomos” jegyző végképp a sírba teszi?

verhoczkizitabekuldott-kemma-hu.jpg

Az a fránya nyilvánosság, csak az ne lenne! Csak a gond van vele, még a végén kérdezősködni kezdenek a helyi adófizető polgárok!

A novembertől, a tatabányai polgármesteri hivatalt vezető - évvégén bő egy havi munkája után gazdagon megjutalmazott - Verhóczky Zita jegyző úgy tűnik idén sem tervezi különösebben a nyilvánosság számára megkönnyíteni a vagyonnyilatkozatok megismerését. Kerestük a polgármester és a képviselők vagyonnyilatkozatát, de ezen a “remekbe szabott” városi honlapon nem leltük fel. A jelenlegi szabályok szerint már le kellett adniuk a képviselőknek és a törvény szerint közérdekből nyilvánosak a dokumentumok.

Igazából inkább akkor lepődtünk volna meg, ha megtaláljuk. Pár hete írtunk a témáról, miszerint tavaly kértük a vagyonnyilatkozatokat a hivataltól, de a jelenlegi jegyző asszony küldött egy levelet decemberben, amiben hivatkozik, a képviselők vagyonnyilatkozatának ügye a Jogi és Közbeszerzési Bizottság hatáskörébe tartozik. Most a vészhelyzet alatt nem működik a bizottság, tehát a vagyonnyilatkozatok kiadásáról sem tudnak dönteni. 

Mi ebben csupán azt látjuk problémásnak, hogy a hivatkozott törvény ugyanezen helye azt is előírja, hogy ezen dokumentumok közérdekből nyilvánosak. Ha nem ülésezik a bizottság, akkor hogyan lenne teljesíthető mindez? 

Persze értjük mi a kifogást, ez így kényelmes a hivatal mindenkori vezetőjének. Úgy tűnik az átláthatóság a fideszes garnitúra után a mostani városvezetésnek is terhes, nem mutatnek több ők sem több transzparenciát, az ígéretek ellenére.  

Azt a kérdést pedig már el is vetették, hogy tavaly év elején ígértek egy átláthatósági rendeletet, ami  szépen eltűnt a balfenéken. Sok mindent lehet persze mondani, hogy a koronavírus-járvány miatt történnek meg ezek az esetek, de mi azt gondoljuk, hogy a nyilvánosság nem változik, sőt pont az ilyen esetekben derül ki, hogy mennyire nincs igazi nyilvánosság Tatabányán. 

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2316426104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása