Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A TATABÁNYAI SOFŐRÖK SEM MENEKÜLHETNEK ELŐLE: a rendőrség legújabb eszköze munkában

dron_2.jpg

A rendőrség minden eszközzel igyekszik a szabályok betartására ösztökélni a közlekedőket, ennek demonstrálására tettek közzé videót aktuális a fokozott ellenőrzésekről.

Ez a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaitól származik, akik a megye területén rendszeresen végeznek összehangolt, fokozott közúti közlekedési ellenőrzéseket.

A videón látható, amint az autópálya-rendőrök legutóbb február 4-én, az M7-es autópályán ellenőriztek, ezúttal a nehéz tehergépkocsik előzési tilalma volt célkeresztben. A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások drónnal is figyelik a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat. A drón biztonságos távolságból  és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről.

Az ellenőrzés időszakában a rendőrök tizenöt esetben szabtak ki bírságot szabálytalan előzés miatt. Ebben az esetben a szabály, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között - a 7500 kilogrammot - meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel!

Szóval ne lepődjön meg, ha egy ilyennel találkozik! 

címlap: illusztráció

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6516418616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása