Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TUCATNYI TELKET AD EL A TATABÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT: itt vannak a helyszínek, amire pályázhatnak

varoshaza-tb.jpg

Pályázatot írtak ki Tatabánya területén lévő építési telkek értékesítésére. Várják magánszemélyek és cégek jelentkezését.

A pályázat célja a Tatabányán letelepedni kívánók támogatása önkormányzati tulajdonú lakócélú telkek kedvezményes megvásárlásával. Ezzel szeretnék csökkenteni az évek óta tartó lakáshiányt. Az érintett ingatlanok körét, elhelyezkedését lejjebb találja.

Pályázat benyújtásának határideje: 2021. február 11. csütörtök 9:00.

A pályázóknak írásos ajánlatot kell az Önkormányzathoz benyújtania, melynek tartalmaznia kell konkrétan a megvásárolni kívánt területet, annak nagyságát, a megajánlott vételárat és a terület hasznosítására vonatkozó elképzeléseket is.

Az értékesítésre szánt építési telkek Tatabánya területén találhatóak: 

- Tatabánya, Baross Gábor utca hrsz 1354/14, 1354/15, 1354/17, 1354/18, 1354/19, 1354/20. 

- Tatabánya, Petőfi utca hrsz 6151/149. 

- Tatabánya, Kertváros hrsz 12038/6. 

- Tatabánya, Kertváros Domb utca hrsz 16717/5, 16717/6, 16717/7. 

- Tatabánya, Alsógalla Táncsics Mihály út hrsz. 3630/25. 

- Tatabánya, Sárberek hrsz. 11620/32. 

Amennyiben a megvásárolni kívánt ingatlanon telekalakítás szükséges, a nyertes pályázókkal először adásvételi előszerződést kötnek, majd a végleges adásvételi szerződés aláírása az ingatlan nyilvántartásban történő kialakulást követő 30 napon belül történik meg. 

Az önkormányzat telekvásárlási kedvezményt biztosít: 

A vételárból vásárlási kedvezményt kaphat az a pályázó, aki az adásvételi szerződésben vállalja, hogy az adásvételi szerződés megkötésétől számított 3 éven belül a megvásárolt ingatlanon lakócélú ingatlant valósít meg, a megvalósult létesítmény(ek)re használatbavételi engedélyt szerez. A vételárból adható kedvezmény mértéke: magánszemélyek esetén a telek nettó vételárának 33 %-a, gazdasági társaságok/vállalkozások esetén a telek nettó vételárának 20 %-a. Vételi ajánlatot a kedvezmény nélküli árra kell tenni! A feltételek teljesítése és nyertesség esetén a szerződésben már a kedvezménnyel csökkentett vételár kerül megjelölésre.

Az esetleges járulékos beruházások tekintetében figyelembe kell venni, hogy a telkek a jelenlegi közművesítési szinten kerülnek értékesítésre. A hiányzó közművek kiépítése a vevő feladata. 

A pályázat nyertese a legmagasabb vételárat megajánló pályázó, és akit Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Gazdasági Lakásügyi és Turisztikai Bizottsága annak hirdet ki. A pályázatok bontását követően az értékesítésről Tatabánya Megyei Jogú Város Közgyűlésének Gazdasági Lakásügyi és Turisztikai Bizottsága soron következő ülésén dönt. Az önkormányzat, mint tulajdonos fenntartja azon jogát, hogy azonos ajánlat esetén az ajánlattevők részvételével versenytárgyalást tart, illetve esetlegesen nem hirdet eredményt. 

A pályázati kiírás kapcsán részletes információ kérhető: Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának Gazdaságfejlesztő Szervezete Nonprofit Kft. irodájában az alábbi címen: 2800 Tatabánya Szent Borbála út 1,

Az ingatlanokról pontos adatok ezen a linken találhatóak!  

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr716418238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása