Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

BRUTÁLIS BÜNTETÉSEK A VENDÉGLÁTÓSOKNAK: nehogy eszébe jusson kinyitni bárkinek!

etterem.jpg

Meglehetősen szigorú büntetéseket hirdettek ki tegnap, amelyet egy rendeletmódosítás tartalmaz.

Elegendő egyetlen fogyasztó vendég az üzletben, kivételesen durva büntetést von mindez maga után. Erre maga Orbán is hivatkozott, pedig még ki sem hirdették, amikor a vendéglátósokat figyelmeztette, nehogy eszükbe jusson még demonstrálási szándékból sem kinyitni. Ha valaki ilyenben töri a fejét, elsőre fél éves bezárást reszkírozik, utána egy évre is lehúzhatják a rolót. Mindez nem az összes lehetőség, ugyanis a tulajdonosokat eltilthatják az üzletvezetéstől, mindezen felül még milliós pénzbírságra is számíthatnak a renegátok. 

Az eddigi szabály szerint 100 ezer és 1 millió forint közötti bírságot kockáztattak, illetve egy naptól egészen egy évig terjedő bezárást. Az eddigi, ezek szerint “túl liberális”  mérlegelési lehetőség mostantól megszűnik, a pénzbírság 1 és 5 millió forint közötti összeget kóstál.

És ezek után jönnek az eddigiekhez képest durva szigorítások:

  • az üzemeltető a bezárás időtartama alatt nem végezhet vendéglátós tevékenységet,
  • amennyiben a vendéglátó helyet cég üzemelteti, akkor azok a további cégek is elveszítik az engedélyüket a büntetés időtartamára, amelyek tagjai vagy vezető tisztségviselői között jelen vannak a bezáratott vendéglátóhelyet működtető cég tagjai vagy vezetői.

Ez azért durva, mert ha egy személynek bezárják egy egységét, akkor olyan egységek is lehúzhatják a rolót, akik egyébként szabályosan üzemelnek, mert kötődik a szabálytalankodóhoz.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2916409568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása