Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TÖBB NYILVÁNOS VÉCÉT, TÖBB KULTÚRÁT TATABÁNYÁRA: A MÁV mindent megtesz?

segg.jpg

Nagyon tanulságos képet kaptunk egyik olvasónktól. Képzeljék el: megy ki a barátnője, barátja, gyereke elé az alsógallai ábrándos magyar, fejében még a napi történések, séta közben kicsit gondolkodik az életén, a szerelmén, vagy azon, hogy egy nagyobb hűtőt kellene venni, szóval így mereng magában. És egyszer csak- nem tudom melyik fázisnál járhat a gondolkodásban épp - egy furcsa dolgot pillant meg, először nem is fogja fel, mi az amit lát, pár pillanat, ahogy még közelebb ér, és felgyullad a lámpa az agyában, beüt a nagy felismerés: az amit lát egy segg, kérem szépen, valószínűleg egy másik tatabányai segge, ami nem éppen utcára való látvány, a vasútállomás környékére meg semmiképp. 

Mert valaki éppen ott végzi a dolgát, pisil, magyarosan mondva: hugyozik az illető. Az már egy érdekes kérdés, hogy ehhez miért is kell letolnia ennyire a gatyáját, de legyen is az ő titka. Lehet, hogy egy mutogatós bácsival van dolgunk, akire rájött a hugyozhatnék, és azt gondolta, ha már a hímtagját nem tudja mutogatni hirtelen, legalább a kulturált popóját lássa, aki gyanútlanul arra jár? Akármi is az igazság, eléggé elgondolkodtató egyesek mentális állapotát illetően. Bár láttam én az aluljáró közepén emberi ürüléket, nem is egyet, aminek szaga napokig bentrekedt, szóval annyira nem lepődtem meg.

Szóval, attól eltekintve, hogy vannak mondjuk úgy, rosszul-vagy alulszocializált emberek Tatabányán is, azon el lehetne gondolkdoni, hogy nem lenne érdemes visszahozni a nyilvános vécék aranykorát? Nagyon kevés van a városban, és fizetni is kell a használatukért. Lehetne minden városrészben elhelyezni párat, amit ugye rendesen és rendszeresen tisztítani, fertőtleníteni is kellen. Szerintem megérné, hogy minél kevesebb ilyen és hasonló sokkoló dolgot lássunk, van nekünk bajunk épp elég. 

A másik pedig, hogy a MÁV is gondolkodhatna azon, hogy olyan helyeken, mint az alsógallai állomás, rendes kulturált vécéket helyez el. Tudom, hogy van ott valami vécészerű izé, de az átlagember nem szívesen közelíti meg, mert könnyen gondolhatja úgy, hogy már csak  ha ránéz, elkap valami betegséget.

 

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8416406544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása