Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYA JOLLY JOKEREI: a közterületi észlelést felügyelő dokumentátorok!

autohulladek-sarberekben-franknefb-kozter-felirat.jpg

Valószínűleg Tatabányán a közterület-felügyelőket nem nagyon érdekli az utcán “felejtett” illegális hulladék, legalábbis ez derül ki Frankné Farkas Gabriella önkormányzati képviselő Facebook-posztjából.  A helyzet ugyanis az, hogy a képviselő asszony felhívta a közteresek figyelmét, hogy a Sárberki utcában valaki vagy valakik illegális hulladékot pakolt, pakoltak le. Ugye hová máshová, mint a nyílt utcára, nálunk ez már így természetes. 

A képviselő asszony kapott is  egy szép levelet a Városrendészeti Iroda vezetőjétől:

“Bejelentésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy a Sárberki utcában közterületen található, Ön által is jelzett illegálisan kihelyezett hulladék tekintetében a közterület-felügyelők már 2020. 11. 16-án észlelést készítettek, valamint feljelentést tettek ismeretlen elkövető ellen.

202101. 25-én ismételten eljárást kezdeményeztek ismeretlen elkövető ellen, illegális hulladék kihelyezés miatt, a feljelentésben jelölve a helyszínen észlelt forgalmi rendszámot, mely utalhat az elkövető kilétére!

Egyéb, az üggyel kapcsolatos intézkedést a közterület-felügyeletnek nem áll módjában foganatosítani!

Kérem a leírtak szíves tudomásulvételét!”

Nem, ez nem valami vicc, és Örkény Pista bácsi sem támadt fel, hogy valami abszurd egypercest írjon, ez a tatabányai kőkemény valóság. Azt nem tudjuk, hogyan lehet észlelést készíteni, de ne is ragadjunk le a stilisztikánál.

A levél arról szól, hogy ezt a szeméthalmot már novemberben látták a közteresek, vagyis észlelték, lepapírozták szépen, és kész. Majd tegnap is megnézegették, hogy “jaj, de szép szemét! Milyen bájos illegális hulladék, hogy mosolyog.” Megint lepapírozták, és elmentek.

De a hivatalos személyeknek eszükbe sem jutott, hogy szóljanak az illetékeseknek, hogy vigyék el azt a hulladékot! Ha nem is az ő dolguk, nem az lenne a legtermészetesebb, hogy leadják a drótot és elvitetik a szemetet? Komolyan, diploma kell hozzá vagy valamilyen mágikus értelmi képesség? Gondolták, nem baj, ha ott a szemét, mi megtettük a feljelentést, oszt ennyi, az a kupac meg majd elmegy magától. Ráadásul ezt úgy, hogy már másodszor menteki ki a helyszínre.

Ez valami döbbenet, emberek.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr616403924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása