Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HétköznaPI CSAlódások megszívatta Bencsik szeretett VIKTORÁT: Erős idegzetűeknek

hetkoznapicsalodasok-orban-sorospoloban-bohoc.jpg

A punkok sosem okoznak csalódást, bizony. A legendás magyar punkzenekar, a Hétköznapi Csalódások sem okozott, vagyis igen, a raktárkoncerteket szervezőknek biztosan, és azok meg szépen visszavágtak nekik. 

A punkokat meghívták a raktárkoncertezni, majd azért előtte szóltak nekik, hogy pár számot nem hagynának-e ki, de legalább a Viktor címűt, ami ugye, kitalálhatóan a miniszterelnökről szól, de a Geciország című dalban is megjelenik, Lázár Jánossal együtt, és a dal címéből kiderül, milyen kontextusban.

A Viktor című szám imígyen szól:

A Geciország című alapmű meg így:

A zenekar azért igaz polgárpukkasztó csapatként azért a kérés ellenére is szépen lenyomta a számokat (hát, többek között ezért is punkok!), de a felvételből az előzetes megbeszélés ellenére a szervezők kivágták. Nyilván megijedtek nagyon, hogy ha egy fideszes koncertsorozaton gyalázzák a Főnököt, abból nagy baj lehet. Az külön érdekes kérdés lehet, hogy azzal az emberrel mi lesz vagy lett, akit kitalálta, hogy a Hétköznapi Csalódások is adjon raktárkoncertet, nem beszélve azokról, akik rábólintottak, nem biztos, hogy azóta már van állásuk. Így működik a rendszer, ugye.

Az énekes a Facebookon így  mesél a nem mindennapi történetről egyébként:

“Elismerésként tartom számon, hogy az általam az elmúlt harminc évben leírtakkal érdemi vitába senki nem száll, az egyetlen esélyként a cenzúra merül fel. Ugyanis a két hónappal később, az utolsó pillanatban egyeztetés nélkül rendelkezésünkre bocsátott felvételből nem csak a pólóm tűnt el – melyet már évek óta viselek a koncertjeinken (SOROS), hanem minden rendszerkritikát megfogalmazó dalunk is. Mindezt úgy, hogy a konferáló szövegek és az előadni kívánt dalok listája előzetes – kivételesen írásos – egyeztetésen ment át.”

De ami még félelmetesebb, amit  ezek után ír a punkénekes, mármint, hogy a színész barátjukat, aki politikai töltetű szövegeket mondott el a számok között bohócruhában, néhány nappal később hatalmas kopasz emberek a lakása előtt megverték. Ez már Putyin megoldás- technikájára emlékeztet. Ilyen előzmények után mondja azt bárki, hogy véletlenül jelentek meg a kopaszok, és verték szét a színészt.

“A legfájóbb pont számomra azonban újdonsült barátunk sorsa, aki mint profi színész keresett meg, hogy ha gondoljuk, szívesen részt venne a zenekarral egy közös projektben. Kaptunk is az alkalmon, és egy előző munkájából kiindulva a rémítő bohóc szerepében hihetetlenül hatásos összekötő szövegeket – többnyire politikai utalásokat – mondott el a dalaink között. A sors fintora, vagy a véletlen műve, hogy a felvétel után (ahol is minden személyes adatunkat, többek közt a lakcímünket is meg kellett adnunk) néhány nappal bohócunk a saját lakása előtt vált vadászból űzött vaddá, mikor helyben hagyta néhány jól láthatóan nehézsúlyú, kopasz alak, akiknek egyetlen kérdése az volt, ő-e AZ a színész. Remélem, már meg sem lepődtök, mikor azt mondom, az ő jeleneteit teljesen kivágták az előadásunkból.”--írja PICSA énekese.

És ettől a momentumtól válik igazán felháborító ez az eset: a megfélemlítéstől, az agressziótól, amire valószínűleg, mást nem gondolhatunk, politikai indíttatásból adott parancsot valaki. Ez már a legsötétebb időszakot idézi.

Ami még külön pikantériája az egésznek, hogy a fiúk énekeltek anno a fidesz csalogány Jeszenszky Zsoltról, Dj. Jesziről is, aki a rendszerváltás idején, gondoljuk, hogy keresztény indíttatásból, a Popó Magazinnál volt tördelőszerkesztő. 

Egyénként a fideszesek nem volt mindig ennyire finnyásak, mert a tényleg nagyon durva számukat, ami Antall Józsefről szól, elszavalták a tévében.

 Fotó: Facebook/ Megyeri Ferenc

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3516403798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása