Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ESTE TATABÁNYÁRA IS VISSZATÉRHET A HÓ: újra havazni fog, a meteorológusok szerint

havazas-csaladsegitotb.jpg

Ma estétől a meteorológusok a környékünkön is valószínűsítenek hóesést, amely hétfő kivételével mindennapra várható.

Vasárnap alapvetően erősen felhős vagy borult lesz az ég, de reggel és délelőtt rövidebb napos időszakokra még számítani lehet. Napközben csak kevés helyen lehet kisebb eső, zápor, majd a délutáni, esti óráktól dél, délnyugat felől egyre többfelé elered az eső, melyet nyugat felől egyre nagyobb területen havas eső, havazás vált fel. Az ország északnyugati harmadán kisebb a csapadék esélye. A délnyugati, majd az északi, északnyugati szelet kísérik sok helyütt erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű. Késő estére 0 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfő reggelig többnyire borult lesz az ég, bár hajnalban a nyugati megyékben már felszakadozhat a felhőzet. Csapadékzóna mozog fokozatosan kelet, északkelet felé. Eleinte mindenütt esővel kezdődik a csapadéktevékenység, majd egyre inkább havas esőre, havazásra kell számítani. A Dunántúl északnyugati részein nem lesz csapadék. Az északi, északnyugati szél megerősödik. Hajnalban -5 és +3 fok között alakul a hőmérséklet, az Alpokalján lesz a hidegebb.

Hétfőn napközben nyugat felől átmenetileg felszakadozik, csökken a felhőzet, az Észak-Alföld kivételével legalább pár órára mindenhol kisüt a nap. A déli óráktól délnyugat felől ismét egyre több helyütt beborul az ég. Napközben az északkeleti megyékben is gyorsan megszűnik a havas eső, havazás. Este a déli határszélen lehet hószállingózás, gyenge havazás. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

jan26-elorejelzes-met-hu.jpg

A keddi napon borult lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a legtöbb helyen erősen felhős marad az ég. Néhol előfordulhat havazás. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, a Bakonyban helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és 0 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

Szerdán felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, elszórtan hózáporokkal. Az északnyugati szél időnként megerősödik, ami hordhatja a havat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -9 és -2 fok között valószínű, de a havas, derült, szélvédett részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

Csütörtökre közepesen felhős időt valószínűsítenek a meteorológusok, majd a nap második felében nyugat felől beborul az ég. Reggel csak egy-egy helyen lehet kisebb havazás, majd az esti óráktól nyugat felől újra havazni kezd. Ezt később havas eső, eső válthatja fel, de az átmeneti zónában néhol ónos eső sem kizárt. Helyenként megerősödik az északnyugati, majd délire forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -9 és -2 fok között valószínű, de a havas, derült, szélvédett részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9216401410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása